Britanski parlament nastavio rad, popodne se obraća Džonson - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Britanski parlament nastavio rad, popodne se obraća Džonson

Poslanici britanskog parlamenta nastavili su danas sjednicu nakon što je 10. septembra premijer Boris Džonson suspendovao parlament.

Parlament je nastavio rad poslije odluke Vrhovnog suda da je suspenzija rada najvišeg zakonodavnog tijela protivzakonita, javlja Reuters.

Džonson, koji je skratio boravak u Njujorku u Ujedinjenim nacijama i vratio se u London, tokom dana obratiće se poslanicima, a njegova portparolka kaže da će ponovo govoriti o odluci Vrhovnog suda.

“Premijer nije mogao da bude jasniji prethodnih nedjelja da neće tražiti produžetak roka za izlazak iz EU i da je odlučan da to sprovede do 31. oktobra”, rekla je ona.

Ona je podsjetila da je Džonson u dva navrata pozivao na nove izbore, ali da je parlament to odbio.

Ministar za Brexit Majkl Gov rekao je ranije danas da britanska vlada, uz dužno poštovanje, nije saglasna sa odlukom Vrhovnog suda da je suspenzija parlamenta nezakonita, ali će je poštovati.

Džonson je skratio boravak u Njujorku u Ujedinjenim nacijama i vratio se danas u London “odlučniji nego ikada da sprovede Brexit”, preneo je Reuters.

Džonson se suočava se s snažnim protivljenjem opozicije njegovim planovima, poslije odluke Vrhovnog suda da je nezakonito suspendovao parlament.

TANJUG

Danas objavljeno

Nemiri u Parizu tokom predizbornog mitinga

M.

Srpska visoke predstavnike ne prihvata kao objektivne

M.

Putin: “Obratite pažnju”

M.

Ostavite komentar