Britanski Hesketh radi na trocilindarskom turbo sportskom modelu - BIGportal.ba
Auto-moto Motori

Britanski Hesketh radi na trocilindarskom turbo sportskom modelu

Evo jednog zanimljivog modela koji bi u toku naredne godine trebalo da stigne na tržište, a kojeg će biti vrijedno čekati.

U pitanju je sportski motocikl britanskog brenda Hesketh, koji će moći da se pohvali litarskim trocilindarskim turbo agregatom.

Nažalost, osim toga i konceptne skice koju ovde vidite, detalja o ovoj kreaciji gotovo i da nema, ali kako poručuju Britanci, plan je da bude lansiran u toku 2020. i kako sada stvari stoje – tako će i biti.

Ambiciozno za mašinu koja nije odmakla od obične skice, mada ko zna, možda već postoji prototip koji se već testira po drumovima na Ostrvu.

Ipak, sama ideja iza ovog – za sada još uvek neimenovanog dvotočkaša – je intrigantna, a posebno privlačno zvuči turbo agregat zapremine 1.000 litara, kojem definitivno neće faliti snage. Bar nije kod Kawasaki H2 linije.

Kao što je to slučaj sa većinom Hesketh mašina, cena neće biti nimalo naivna, ali će budući kupci sigurno dobiti motocikl kakvog nema na tržištu.

Biće zanimljivo videti da li će ovaj model postati stvarnost, odnosno da li će kompanija uspeti da ispuni obećanje i spremi ga za 2020.

Izvor: Moto-berza

Danas objavljeno

Karlos Tavares: „Troškovi elektrifikacije probijaju sve granice“

Vanja A

Sjedište Tesle Motors i zvanično u Teksasu

Vanja A

Novi šef Honde najavljuje veliki zaokret u EV strategiji

Vanja A

Ostavite komentar