Britanska policija završila istragu: Džonson i kolege kažnjeni zbog korona žurke - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Britanska policija završila istragu: Džonson i kolege kažnjeni zbog korona žurke

Britanska policija saopštila je danas da je završila istragu o korona žurkama u vrijeme strogog lokdauna održanim u Dauning stritu i napisala 126 kazni.

Premijer Boris Džonson i ministar finansija Riši Sunak kažnjeni su zbog okupljanja u Džonsonovoj kancelariji u junu 2020. godine, kada je slavio 56. rođendan, u vrijeme kada su društvena okupljanja bila zabranjena, prenio je Rojters.

Nakon saznanja o održavanju žurki, opozicionari, ali i neki političari iz Konzervativne partije, tražili su Džonsonovu ostavku.

-Naša istraga je bila temeljna i potpuna, a završena je najbrže što smo mogli, s obzirom na količinu informacija koja je morala da se obradi i važnosti da osiguramo jake dokaze za svaku napisanu kaznu. Istraga je sada završena – kazali su iz londonske policije.

Iz Dauning strita nisu odmah odgovorili na zahtjev za komentar.

Policija kaže da su kazne napisane u vezi sa osam datuma kada su održani razni dogadjaji u Dauning stritu i još nekim vladinim kancelarijama, u periodu između maja 2020. i aprila 2021, kada su antikovid mjere bile na snazi, prenosi Tanjug.

Među kažnjenima su 53 muškaraca i 73 žene, a neki su dobili i više od jedne kazne.

Srpskainfo.

Danas objavljeno

Ispred suda u Bonu ostavljena odsječena ljudska glava

M.

Prva reakcija Rusije poslije odluke Turske da podrži članstvo Finske i Švedske u NATO

M.

Dječak preminuo u automobilu, baka ga zaboravila

M.

Ostavite komentar