Britancu za ubistvo mladića na Zrću 25 godina robije - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Britancu za ubistvo mladića na Zrću 25 godina robije

Britanac Daglas Kejn u Zadru je osuđen na 25 godina zatvora zbog ubistva na Zrću krajem juna 2018. godine.

On je osuđen zbog ubistva i dva pokušaja ubistva.

Tužilaštvo je Kejna teretilo da je 27. juna oko 5:30 časova ispred noćnog kluba na plaži Zrće “nakon kratkotrajnog provociranja i svađe” sa žrtvom i dvojicom njegovih prijatelja 27-godišnjem Britancu zabio oštri predmet u lijevu stranu prsa te je ovaj “uslijed presječene vene i aorte iskrvario i preminuo”.

U trenutku kad je jedan od prijatelja priskočio u pomoć oštećeniku, Kejn je, tvrdilo je tužilaštvo, “i njemu oštrim predmetom zadao više ubodnih rana u torakalni dio leđa i desnog bedra usljed čega je došlo do otvorene rane prsnog koša (teška i po život opasna povreda), a život mu je spašen brzom ljekarskom intervencijom”.

Tereti ga se da je potom oštrim predmetom zamahnuo prema drugom prijatelju, ali ga nije pogodio u vitalni dio tijela, nego u lijevu natkoljenicu i potkoljenicu, usljed čega je zadobio otvorenu ranu bedra i ubodnu ranu lijeve potkoljenice.

Kejn je uhapšen u pokušaju bijega dan nakon ubistva na splitkom aerodromu. Kako bi prikrio identitet, prije bijega je ošišao gustu crnu kosu i obrijao glavu.

(index.hr)

Danas objavljeno

Njemačka: Imamo i B.1.525

M.

Erik Nelson: Nije istina da nema korupcije u BiH

M.

U Srpskoj preminulo 18 zaraženih koronom, 283 nova slučaja

M.

Ostavite komentar