Britanci špijunirali crnomorsku obalu Rusije? - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Britanci špijunirali crnomorsku obalu Rusije?

Avion britanskog ratnog vazduhoplovstva izvršio je izviđanje crnomorske obale Rusije, saopštio je portal “Plejn radar”. Prema navodima portala, radio-obaveštajni avion Bombardier Global Express Sentinel R.1 broj ZJ694 i sa pozivnim znakom RRR7308 u 5.25 po srednjoevropskom vremenu napravili su krug u području Novorosijska na udaljenosti od 61,3 kilometra od obale….

Avion britanskog ratnog vazduhoplovstva izvršio je izviđanje crnomorske obale Rusije, saopštio je portal “Plejn radar”.

Prema navodima portala, radio-obaveštajni avion Bombardier Global Express Sentinel R.1 broj ZJ694 i sa pozivnim znakom RRR7308 u 5.25 po srednjoevropskom vremenu napravili su krug u području Novorosijska na udaljenosti od 61,3 kilometra od obale.

Avion je u 6.50 preleteo crnomorsko primorje, približivši se obali u oblasti Sevastopolja na rastojanju od oko sto kilometara i vratio se na bazni aerodrom.

U poslednje vreme su na granicama Rusije sve više počeli da se pojavljuju strane bespilotne letelice i izviđački avioni, a posebno američki. Oni su primec´eni iznad Crnog mora, u Kalinjingradskoj oblasti, kao i nedaleko od ruskih baza u Siriji, piše Sputnjik.

Pentagon odbija da prekine obaveštajne operacije na ruskim granicama, uprkos zahtevima Ministarstva odbrane Rusije.

Danas objavljeno

Bajden: Posljednja stvar koju Putin sada želi je novi hladni rat

M.

Nastavljena hapšenja u slučaju Memić: Priveden policajac, drugi pod nadzorom

M.

Stvari se pokreću u istrazi ubistva Davida Dragičevića

M.

Ostavite komentar