Britanci i zvanično traže od ruskih igrača da se odreknu Putina - BIGportal.ba
Sport Tenis

Britanci i zvanično traže od ruskih igrača da se odreknu Putina

Danil Medvedev će britanskim vlastima morati da pruži uvjerenje da ne podržava Vladimira Putina da bi igrao na Vimbldonu.

Vijest je praktično potvrdio ministar sporta u Vladi Velike Britanije, Najdžel Hadlston.

On je u izjavi za “Miror” rekao da će svi pojedinačni učesnici iz Rusije i Belorusije morati da pruže uverenje da ne podržavaju Putunov režim kako bi igrali na britanskom tlu.

To bi zahtevalo od svih tenisera i teniserki da “dokažu neutralnost”, te da ne podržavaju i ne primaju novac od Putina i ruskih vlasti.

Praktično, to će sve tenisere iz ove dve zemlje staviti u vrlo tešku poziciju, jer bi u slučaju javnog izjašnjavanja mogli da imaju problema u svojoj zemlji.

Poslali smo zahtev telima vlade koji se tiču ruskih i beloruskih sportista koji žele da se takmiče u Velikoj Britaniji, moraju da dokažu da su nezavisni i neutralni. Želimo da dobijemo pismenu izjavu da ne dobijaju novac od Putina, Rusije i Belorusije i da neće pričati afirmativno o njima. Ako kažu da su neutralni, želimo da dobijemo uverenje da su zaista neutralni i da nemaju nikakve veze sa Putinom. Ako neki sportovi odluče da zabrane takmičenje ruskim i beloruskim sportistima, mi ćemo to podržati“, rekao je Hadlston.

Grend slemovi mogu da slede drugačija pravila od ATP i WTA, pošto ih organizuje ITF, mada je Vimbldon do sada sledio sva uputstva britanske vlade tokom pandemije.

B92.

Danas objavljeno

Efes ili Olimpijakos, Real Madrid ili Barselona?

Zeljka

Žrijeb za Rolan Garos: Novakove “mine” u četvrtfinalu

Zeljka

Filip Kostić: Najveći uspjeh u karijeri

Zeljka

Ostavite komentar