5. Jula 2019.

Britanac opleo po Novaku: Razmotri svoju poziciju!

Big Portal

Nije ništa novo da britanski novinari nemaju mnogo simpatija prtema Novaku Đokoviću iako je broj jedan na svetu.

Čak ni četiri titule osvojene na Vimbldonu i 15 Grend slem pehara u karijeri, nisu dovoljni da ih skrenu sa kursa, a to je da veoma često prozivaju Novaka na konferencijama za medije, a neretko su mu u prošlosti pravili i čitave mini afere.

Novak se do sada veoma dobro sa tim nosio, vrlo diplomatski reklo bi se. Prirodno je za novinare da postavljaju neugodna pitanja, to je sasvim u redu, a na igračima je kako će da odgovore.

Međutim, obraćanje Novaka Đokovića medijima posle pobede nad Denisom Kudlom, isprovociralo je pojedine da prokomentarišu “ponašanje” Đokovića na toj konferenciji, iako se on samo branio od pokušaja američkog kolege, Bila Simonsa, da na neki način indirektno njega targetira kao odgovornog samo zato što je prijatelj sa nekim (Džastin Gimelstob) ko je osumnjičen za određeno krivično delo u SAD.

Tako je bivši britanski teniser, nekada 80. igrač sveta, Endrju Kasl, u kolumni za “Metro”, potkačio Đokovića zbog toga, što se, kako je rekao, “okomio na novinara” zbog postavljenog pitanja.

Istina je da je Novaku, po ko zna koji put postavljeno pitanje na temu ATP Saveta i Gimelstoba, o čemu je masu puta davao svoje viđenje i poziciju, pa je tako i Simons mogao da pročita šta je Novak govorio ranije pre nego što je zatražio od njega da pročita izjave žrtve napada od strane Džastina Gimelstoba. To bi bilo korektno. Jer Novak je teniser, a ne novinar.

Međutim Endrju Kasl smatra da Novak nije bio u pravu.

U sredu se okomio na novinara klada je učtivo pitan da prokomentariše poslednje turbulencije u tenisu. Znao je da će ga pitati o tome i bio je spreman, onda, čemu ljutnja? On je predsednik Saveta jer to želi da bude. Niko ga ne sili da bude na tom mestu“.

Da, Novak se strpljivo branio od pitanja o sedmočasovnom sastanku od prošlog petka i bio je svestan da će ga pitati o vezama sa osramoćenim i suspendovanim članom ATP borda Džastinom Gimelstobom“.

Onda, budi spreman, budi smiren i odgovori na pitanja. Rečima velikog ser Džona Milsa, budi iskren, kratak i vladaj situacijom. Đoković je bio pretežno defanzivan i onda je priznao nešto što nijedan novinar nikada ne bi uradio, da nije ispitao stvar, tačnije da nije pročitao izjave žrtve napada u legalnom procesu posle čega je Gimelstob rekao da se neće žaliti na sudu u Kaliforniji ranije ove godine“.

Kris Kermod, koji je šest godina uspešno vodio ATP, biće zamenjen najviše zbog Đokovića i uticaja koji on ima. Novak nije sam u tome, ali je najveće ime koje je protiv Kermoda. Ne mogu da ne mislim da bi, zbog njegovog dobra, Đoković trebalo da razmotri svoju poziciju u momentima kada se sprema da ispiše nove stranice istorije sporta“.

I da se čisto zna, bilo bi krajnje pogrešno videti Gimelstoba na bilo kojoj poziciji velike važnosti u sportu u ovom trenutku“, zaključio je Kasl.

Ništa o tome da se Novak ogradio, rekavši da ako je zaista počinjeno krivično delo i ako sud osudi Gimelstoba, onda ni on, jasno, ne bi mogao da stane u njegovu odbranu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare