"Brisel nas je izdao; Na granici sa Srbijom digli smo ogradu" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Brisel nas je izdao; Na granici sa Srbijom digli smo ogradu”

Mađarski premijer izjavio da je Brisel bio slaba karika u zaštiti mađarske granice, rekavši da bi države članice EU trebalo da prihvate Avganistance.

“Brisel izdaje Mađarsku i Evropljane. Mađarska štiti celu Evropu. Nadamo se da bi plan Brisela mogao da se osujeti. Pomoć bi trebalo da pruži tamo gde je potrebna, a ne da pravi probleme mađarskoj, Češkoj i ostatku EU”, rekao je Viktor Orban prilikom obilaska granice sa Srbijom sa češkim premijerom Andrejem Babišem, prenosi Hangari tudej.

On je ponovio da bi EU trebalo da štiti granice Šengena do juga, kao i što je Srbija već trebalo da postane članica Unije i Šengen zone. “Da je Srbija već primljena u blok bili bismo bezbedniji”, rekao je Orban.

Kako je kazao, Mađarska će se uskoro suočiti sa većim pritiskom u vezi migracija na njenoj južnoj granici.

On je prilikom obilaska mađsrko-srpske granice zajedno sa češkim premijerom Andrejem Babišom rekao da iako je ograda na granici sa Srbijom efiksana, biće potrebno još više službenika da bi je zaštitili, prenosi portal Hangari tudej.

Prema njegovim rečima, Mađarska je 2015. godine izdržala “invaziju” više od 400.000 migranata koji su tvrdili da ih je nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala u Nemačku, kao i da je tada odlučio da izgradi ogradu na južnoj granici nakon što je postalo nemoguće očuvati javnu bezbednost.

Ogradu postavljenu duž granice sa Srbijom čuva oko 4.500 službenika, što je za državni budžet veliki trošak, ali i da Brisel nije ništa učinio kako bi pomogao Mađarskoj sa tim troškovima.

Danas objavljeno

Rusija zatvara radna mjesta, haos i u Rumuniji

M.

Američka vojna baza u blizini Vašigtona zatvorena zbog prijetnje bombom

M.

Poslanici opozicije nisu prisustvovali glasanju: NSRS usvojila Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima Srpske

M.

Ostavite komentar