16. Oktobra 2019.

Briga ga za Milana: Igor Kojić zbog objave na Instagramu mora platiti 400 evra

Big Portal

Igor Kojić je prije dva dana na Instagramu objavio fotografiju na kojoj se vidi kako za ruku vodi maloljetnog Aleksandra, čime je prekršio privremenu mjeru Opštinskog suda u Zagrebu kojom je njemu i Severini naloženo da obrišu sve Aleksandrove fotografije s društvenih mreža te im je zabranjeno i eventualno buduće objavljivanje.

“Porodični dan”, napisao je Kojić uz selfie na kojem se Aleksandar tek nazire, dok se u pozadini vide i Severina i njegov otac Dragan Kojić Keba.

Kazna za ovaj prekršaj iznosi 400 evra. Prema zakonu, kazna se može uvećavati dvostruko svaki sljedeći put kada fotografija osvane na društvenim mrežama. Prema privremenoj presudi ni Severina ni Igor ne smiju objavljivati fotografije maloljetnog Aleksandra, čak ni posredstvom drugih osoba. Mjera se, osim na društvene mreže, odnosi i na medije, odnosno novine i televiziju, javne skupove, računarske sisteme ili na bilo koji drugi javni način eksponiranja koji je pristupačan velikom broju ljudi.

https://www.instagram.com/p/B3eZ26IhjLx/

Nakon što je sud u avgustu donio ovakvu presudu, Severina i Igor su uložili žalbu Županijskom sudu u Dubrovniku. Kako je Blic saznao, Igoru je žalba odbijena, dok Severinina čeka na konačnu odluku jer proces još uvijek nije završen.

I Severina je nakon što je sud donio mjeru jednom objavila fotografiju sa sinom.

“Presuda je presedan u Hrvatskoj, jako je bitna generalno s obzirom na to da živimo u vrijeme digitalnih medija kada je zaštita podataka postala isto toliko bitna koliko i samo korištenje tih podataka s digitalnih medija. A ovo je presedan u smislu da je napokon neko prepoznao da je, kad je već zaštita privatnosti u pitanju, od posebne važnosti zaštita privatnosti djece. Sada napokon postoji ova presuda kao presedan koji će omogućiti svim drugim roditeljima koji žele zaštititi privatnost svoje djece, da to i učine”, rekao je ranije za Index Milan Popović na čiji je zahtjev mjera i određena.

Foto: Instagram/Printscreen

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare