Brendan Frejzer neće prisustvovati ceremoniji dodjele Zlatnih globusa: "Majka nije odgajila licemera" - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Brendan Frejzer neće prisustvovati ceremoniji dodjele Zlatnih globusa: “Majka nije odgajila licemera”

Još smo nedjeljama daleko od saznanja o nominacijama za Zlatni globus 2023. ali jedan od mogućih kandidata za najboljeg glumca već je najavio svoju namjeru da bojkotuje manifestaciju.

Brendan Frejzer, koji dobija najbolje kritike u karijeri za ulogu u filmu Darena Aronofskog “The Whale” (u bioskopima od 9. decembra), rekao je za GQ da neće prisustvovati ceremoniji dodele Zlatnih globusa u januaru ako bude nominovan, kao što se očekuje.

“Imam više nesuglasica sa Holivudskim udruženjem stranih novinara nego što poštujem Holivudsko udruženje stranih novinara – rekao je otvoreno. “Ne, neću učestvovati.”

Njegovo obrazloženje, za one koji su pratili karijeru bivšeg srcelomca, više je nego očigledno: “To je zbog istorije koju imam sa njima – objasnio je on. – A moja majka nije odgajila licemera. Možeš me nazivati mnogim imenima, ali ne tako.”

Godine 2018., Frejzer je dospeo na naslovne strane kada je prvi put progovorio o svojim usponima i padovima u Holivudu, uključujući i višegodišnje kaskaderske vratolomije koje su ostavile traga na njegovom telu.

Takođe je podelio uznemirujuću tvrdnju, optužujući Filipa Berka, bivšeg predsednika i člana Holivudskog udruženja stranih novinara, organizacije koja stoji iza Zlatnih globusa, da ga je seksualno uznemiravao 2003. (Berk je negirao tvrdnju.)

Posle izlaska članka, HFPA je izdala saopštenje u kojem se kaže: “HFPA se čvrsto zalaže protiv seksualnog uznemiravanja i načina ponašanja opisanog u članku”.

Frejzer je u najnovijoj izjavi rekao da su mu, pošto je obećano da se istražiti slučaj, ljudi iz HFPA naposletku predložili zajedničku izjavu koja bi po glumcu glasila: “Iako je zaključeno da je gospodin Berk neprikladno dodirnuo gospodina Frejzera, dokazi potvrđuju da je sve trebalo da bude shvaćeno kao šala, a ne kao seksualno uznemiravanje”.

Frejzer je odbio da potpiše izjavu. Berk je ostao član HFPA sa pravom glasa do 2021. godine kada je izbačen jer je u mejlu svojim kolegama članovima podelio članak u kojem se navodi da je Black Lives Matter “rasistički pokret koji širi mržnju”.

“Znao sam da će zbiti svoje redove”, rekao je Frejzer o HFPA.

“Znao sam da će se truditi da izbegnu problem. Znao sam da nemam budućnost sa takvim sistemom”, zaključuje glumac.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Pike prošetao ulicom s novom djevojkom

Vanja A

Ovo je poljubac o kom svi bruje: Glavni akteri Džil Bajden i muž Kamale Haris

Vanja A

Madonna odgovorila kritičarima svog izgleda

Vanja A

Ostavite komentar