Brčko: Izvršen tehnički prijem obilaznice - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Brčko: Izvršen tehnički prijem obilaznice

U Brčkom je izvršen tehnički prijem obilaznice koji je vodila Vlada distrikta, odnosno nadležno Odjeljenje za javnu bezbjednost. Prema podacima nadležnih, ovom obilaznicom dnevno prođe više od 5.000 putničkih i teretnih vozila.

Nakon tehničkog pregleda, koji je uspješno obavljen, dobijen je elaborat kojim je potvrđeno da su svi poslovi izvedeni u skladu sa projektnom dokumentacujom i na osnovu kojeg je nadležno odjeljenje izdalo upotrebu dozvolu.

Nakon toga su ukinuti privremeni režim saobraćaja i signalizacija, kaže direktor JP „Putevi Brčko“ Miroslav Miškić.

„Skinuli okrugle table, odnosno, znakove ograničenja žute boje sa brzinom od 60km/h i stavili projektovane znakove koje je smo imali u skladištu, koje je izvođač radova isporučio, bijele boje, brzina 80km/h kako je projektovano i kako jeste u našoj zemlji na saobraćajnicama ovog nivoa. Ostale su table za radarsku kontrolu, jer će policija i ovdje, kao i na svakom drugom putu, nadzirati kontrolu“, kaže Miškić.

Horizontalna signalizacija ostala je u cijelosti onakva kakvom je projektovana, a eventualna promjena će zavisiti od rezultata praćenja bezbjednosti saobraćaja i eventualnih incidentnih situacija.

“Poznato je da imamo dvije raskrsnice koje su u nivou, koje nemaju nadvožnjake, podvožnjake niti kružne tokove, tu ćemo da ugradimo semafore. Izabran je izvođač i biće u fazi izvođenja radova već od naredne sedmice. Riječ je o raskrsnici Boderište-Omerbegovača, a druga je na Grbavici, Grbavica-Donji Rahić”, objašnjava direktor JP “Putevi Brčko”.

Na pomenutim raskrsnicama obilaznicu u oba smjera u toku 24 časa presijeca oko 2.500 vozila, a samom obilaznicom prođe oko 6.000 vozila dnevno, od čega je blizu 1.000 teretnih vozila.

Nadležni su razmatrali i mogućnost da ova obilaznica bude dio auto-puta Beograd-Banjaluka.

“Prema postojećoj planskoj dokumentaciji distrikta Brčko u ovom zapadnom, ravničarskom dijelu, tu bi možda, išla trasa, međutim, mislim da će to biti predmet raznih dodatnih usaglašavanja u distriktu”, navodi Miškić.

Dodaje da je Javnom preduzeću “Putevi Brčko” nakon ovog povjeren složen i zahtjevan projekat rekonstrukcije graničnog mosta na međunarodnoj granici sa Hrvatskom.

(BN)

Danas objavljeno

Šteta od požara na objektima u Šekovićima veća od 200.000 KM

D

Profesor veterine u Zagrebu suspendovan zbog seksualnog zlostavljanja

D

Podgoričanin prodao kćerku za 20.000 evra

D

Ostavite komentar