Brčanka optužena da je glasala umjesto drugih osoba - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Brčanka optužena da je glasala umjesto drugih osoba

Biljana Petrović (49) iz Brčkog, optužena je da je na opštim izborima 2018. godine, u svojstvu predsjednika biračkog odbora na biračkom mjestu, glasala umjesto drugih osoba, pod njihovim imenima, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Kako se pojašnjava optužnicu protiv bh. državljanke podigao je tužilac iz Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju.

“Optužena se tereti da je, za vrijeme održavanja opštih izbora u BiH, 7.10.2018. godine, kao predsjednica biračkog odbora na biračkom mjestu Popovo Polje-Distrikt Brčko, glasala umjesto drugih osoba pod njihovim imenima”, dodaje se u saopštenju.

U optužnici se navodi, da je optužena, protiv volje i znanja najmanje šest osoba, koje nisu iskoristile biračko pravo na navedenim izborima, krivotvorila njihove potpise na Biračkom spisku, pod rednim brojevima gdje su zavedene navedene osobe, potpisala se umjesto njih njihovim imenima i glasala umjesto njih.

“Optužena se tereti da je na izborima za institucije BiH, glasala umjesto drugog pod njegovim imenom, čime je počinila prijevaru pri glasanju”, zaključeno je u saopštenju u kojem se dodaje da je optužnica proslijeđena Sudu BiH.

NN

Danas objavljeno

Poslanici NSRS danas glasaju o delegatima za Vijeće naroda Srpske

M.

Evropski komesar u Beogradu, prvo ide kod Brnabić, a poslije kod Vučića

M.

Zamalo tuča u NSRS

M.

Ostavite komentar