25. Marta 2021.

Brazilci uvode revolucionarnu promjenu u fudbal

Big Portal

Brazilci, koji se smatraju “najfudbalskijom zemljom”, otišli su korak dalje i donose revolucionarnu promenu vezanu za trenere.

Naime, tamošnji klubovi izglasali su predlog Fudbalskog saveza Brazila kojim se klubovima ograničava broj trenera koje smeju da promene u toku jedne sezone.

Foto: Profimedia/ESPORTES/CAMPEONATO PAULISTA

Prema njemu, brazilski timovi mogli bi da otpuste samo jednog trenera u toku prvenstva, a i treneri imaju samo jednom pravo da daju otkaz.

U praksi to izgleda ovako: ako klub otpusti trenera, do kraja sezone ekipu će moći da vodi samo zaposleni član stručnog štaba koji je u njemu najmanje šest meseci.

Ukoliko sam trenera podnese ostavku, klub ima pravo da dovede zamenu, dok odlazeći trener više nema pravo da preuzima neki drugi tim.

Za ovaj predlog je glasalo 11 klubova, a protiv je bilo njih devet.

“Na ovaj način želimo da zaštitimo trenere i uvedemo mir u naš fudbal. Trenerima će se na ovaj način omogućiti da u miru rade svoj posao i nešto naprave u klubovima koje vode i smatramo da će to pomoći brazilskom fudbalu”, rekao je predsednik Brazilskog fudbalskog Saveza Rožerio Kaboklo.

Nama ostaje pitanje – da li ova promena ima perspektivu i kada je reč o evropskom fudbalu?

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare