6. Jula 2019.

Brazilci otkrili kako izgleda redizajnirani Sandero

Big Portal

Prošlo je pet godina od debija druge generacije Dacie Sandero. Pristupačni kompakt Renaultovog podbrenda biće osvježen za sljedeću godinu.

Nažalost, nije u pitanju nova generacija, iako će unapređenja biti značajna.

To je jasno već na osnovu prvih zvaničnih fotografija koje je objavio Renault Brazil, gde se Sandero prodaje pod oznakom francuskog giganta.

U prvom planu su prednji i zadnji deo automobila, koji su značajno izmenjeni, a u poređenju sa aktuelnim modelim, drugačiji su farovi u obliku slova C sa LED oznakom, prednja maska koja više ukazuje na to da je u pitanju Renault, a ne Dacia, sportskiji dizajn prednjeg branika, te hauba koja je produžena i više “pada” ka prednjoj maski.

Sandero je dobio i nova zadnja LED svetla koja takođe poručuju da je u pitanju Renault, koja mu daju dinamičniji izgled.

Zadnji branik je takođe izmenjen, ali brojne karakteristike pokazuje da je u pitanju ista generacija modela.

Foto: Renault Brazil promo

Važna stvar na koju ukazuju ove fotografije je i njihov potpis sa “cvt-front” i “cvt-back” što najavljuje da bi Sandero mogao da dobije automatski menjač, verovatno Nissanov XTronic.

Što se tiče pogona, oznaka 1,6 jasno ukazuje da je u pitanju SCe 116 atmosferski benzinac sa 115 KS, koji u verziji sa pogonom na metanol, koji je omiljeno gorivo u Brazilu, razvija tri “konja” više.

Pitanje je da li će ovaj motor uopšte da bude u ponudu u Evropi, gde se očekuje da ulazna varijanta bude 1,0-litarski SCe turbo-benzinac.

Nema fotografija unutrašnjosti, gde se takođe očekuju brojne izmene, pre svega kvalitetniji materijali kontrolne table.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare