Braun: Nije bitno odakle si i koja ti je boja kože, mi smo braća - BIGportal.ba
Košarka Sport

Braun: Nije bitno odakle si i koja ti je boja kože, mi smo braća

Lorenzo Braun, plejmejker Španije, govorio je posle najvećeg uspeha u svojoj karijeri.

Lorenzo Braun je bivši NBA igrač, as Crvene zvezde i trenutno član Makabija koji je sa reprezentacijom Španije osvojio Evrobasket.

Španci su uz pomoć Brauna, braće Ernangomes, Rudija Fernandesa i ostalih pobedili Francusku rezultatom 88:76 i popeli se na krov Evrope.

“Da, jesam. To mi je bio prvi cilj i došao je sa mnogo problema, ali mi smo to uspeli i hvala kritičarima ko zna šta bismo bez njih. Jezička barijera, ne znam ni ja šta je bilo, mi na terenu pričamo isti jezik. Nije bitno odakle si i koja ti je boja kože, mi smo braća i to govori samo za sebe, ova zlatna medalja”, rekao je Braun.

“Neću koristiti reči, samo ću se smejati i uživati u momentu. Svaku bitku koju smo zajedno vodili, svaku akciju koju smo razradili sve je bio pravi fit za nas, nismo bili najbolji i najtalentovaniji, ali smo imali petlju i radili jedni za druge, hvala svima koji su mi dozvolili da dođem ovde i igram košarku najbolje što mogu”, smatra plejmejker Španije.

Rudi je bio vrlo važan…

“Sve je radio. Taj čovek je igrao povređen, govorio je u ime svih, bio pravi lider, kako an terenu tako i van njega. Pokazao je kako treba jedan lider da se ponaša. Žrtvovao je svoje telo za ovu zemlju i zlatnu medalju. Usman Garuba mi je rekao da ćemo pobediti i uzeti zlato, on nije imao dilemu.”

Danas objavljeno

Odluka o ruskim atletičarima u martu 2023. godine

Zeljka

Alarm u reprezentaciji Švajcarske!

Zeljka

Mitrogol i Vlahović napadaju Švajcarce, igra i Gudelj

Zeljka

Ostavite komentar