Bratimljenje Banjaluke i Beograda u oktobru - BIGportal.ba
Banja Luka

Bratimljenje Banjaluke i Beograda u oktobru

Banjaluka i Beograd potpisaće tokom narednog mjeseca povelju o bratimljenju, dogovoreno je na današnjem sastanku gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića sa zamjenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem i predsjednikom Skupštine Beograda Nikolom Nikodijevićem.

Vesić je nakon sastanka istakao da dva grada imaju sporazum o saradnji iz 2005. godine, koji će prerasti u najviši mogući oblik saradnje, sporazum o bratimljenju.

“Posebno smo srećni i zadovoljni zbog toga jer je Banjaluci i formalno već odavno mjesto u tom društvu naših 30 gradova pobratima iz cijelog svijeta”, rekao je Vesić novinarima u Banjaluci.

Tokom susreta sa delegacijom Beograda, koja boravi u Banjaluci povodom biciklističke trke Beograd-Banjaluka, razgovarano je i o drugim konkretnim oblicima saradnje, poput zajedničkih nastupa na trećim tržištima, posebno kada je riječ o turizmu.
Planirano je i organizovanje godišnje kulturne manifestacije, te otvaranje “Krajiške kuće” u Beogradu.

“Mi smo prije svega braća i prijatelji. Kada dođemo u Banjaluku mi smo kao kod kuće, kao što su sve Banjalučanke i Banjalučani u Beogradu kod svoje kuće”, poručio je Vesić.

Radojičić je naglasio da saradnja Banjaluke i Beograda može i treba da postane sadržajnija.

“Beograd i Banjaluka sarađuju u svim oblastima. Naši građani su povezani mnogostrukim vezama, porodičnim, prijateljskim, obrazovnim, kulturnim, sportskim. Biće nam zadovoljstvo da u oktobru potpišemo i formalni sporazum o bratimljenju i tako nastavimo i tu vrstu saradnje gradova i administracija”, istakao je Radojičić.

On je najavio da će svim potencijalnim investitorima iz Srbije u Banjaluci biti na raspolaganju sve potrebne informacije iz prve ruke, a, kada je riječ o pitanjima iz komunalne oblasti, Banjaluka će pratiti pozitivna iskustva Beograda.

AGENCIJE

Danas objavljeno

KVAROVI NA MREŽI: Bez grijanja potrošači u dijelovima šest ulica

M.

Sljedeće sedmice tri dana “Otvorenih vrata”, ostalo za revakcinaciju

M.

U Banjaluci rođeno 8 beba

M.

Ostavite komentar