Bratićeva ostavka protokolisana, SNSD obmanjuje javnost - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Bratićeva ostavka protokolisana, SNSD obmanjuje javnost

Iako je Senad Bratić (SDA) danas podnio neopozivu ostavku na mjesto potpredsjednika NSRS , večeras je on smijenjen na posebnoj sjednici NSRS glasovima većine koju predvodi SNSD.

Opozicija u NSRS tvrdi da je ostavka potpredsjednika parlamenta Republike Srpske iz bošnjačkog naroda Senada Bratića, predata i protokolisana te da nisu tačni navodi da nije dostavljena u stručnu službu i kabinet predsjednika paralmenta.

Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić je rekao novinarima u parlamentu da vladajući obmanjuju javnost da ostavku nisu dobili, te da SDS neće podržati zahtjeve SNSD-a.

Poslanici SDS i PDP nisu učestvovali u glasanju, smatrajući da je to samo predstava za javnost SNSD-a i njihovih “trabanata”.

Međutim, potpredsjedica NSRS Željka Stojičić je u obraćanju parlamentu rekla da nije vidjela ostavku, te da nikakav dopis nije stigao u skupštinsku stručnu služnu i da je za ostavku Bratića samo čula iz medija.

Zahtjev za zakazivanje posebne sjednice za Bratićevu smjenu podnijeli su klubovi poslanika SNSD, DNS, SP, DEMOS, NDP, Ujedinjena Srpska i poslanička grupa nezavisni poslanici i Mijo Perkunić.

U obrazloženju je navedeno da je Bratić, kao visoki funkcioner SDA, “učestvovao u donošenju ove deklaracije, te da svojim djelovanjem kao pripadnik SDA provodi politiku protiv interesa RS”.

(BN)

Danas objavljeno

London šalje Kijevu oružje za samoodbranu

M.

Šojgu pozvan u London

M.

Popularna i u penziji

M.

Ostavite komentar