Branka Katić: Ovo što mi se desilo je dokaz koliko je život divan - BIGportal.ba
Ex Yu

Branka Katić: Ovo što mi se desilo je dokaz koliko je život divan

Branka Katić novi je stalni član „Beogradskog dramskog pozorišta“, potvrđeno je iz kuće na Crvenom krstu.

Vest da se omiljena srpska glumica, koja je svojim talentom i ulogama ispisala neke od najlepših i najautentičnijih stranica naše pozorišne i filmske istorije, vraća na ovdašnju scenu, obradovala je kako njene kolege, tako i publiku. Uprkos tome što već dugo živi u Engleskoj, gde je zasnovala porodicu, kao i činjenici da se poslednjih godina posvetila inostranoj karijeri, brojni poštovaoci nisu je zaboravili.

‒ „Beogradsko dramsko pozorište“ davne 1991. pružilo mi je šansu da zaigram pred publikom u svom gradu. Isto se desilo i prošle godine kada mi je Jagoš Marković, posle duge pauze i mog odsustva iz Beograda, ponudio ulogu u predstavi „Sumrak bogova“, i tako omogućio da ponovo postanem deo pozorišne scene. Osećam se kao deo velike i srećne porodice ‒ poručila je Branka u prvom zvaničnom obraćanju, a zatim, u razgovoru za „HELLO!“, krajnje emotivno dodala da je za nju povratak u teatar ravan povratku kući.

Na konstataciju da se, i pored zavidne i duge karijere, stiče utisak da je na pragu novog glumačkog početka, uz neodoljivi osmeh kojim nas je prvi put šarmirala još 1986. u komediji „Nije lako sa muškarcima“, otkriva.

‒ Upravo tako. Osećam se kao da sve krećem iznova. Ovo što mi se desilo je, po meni, najbolji dokaz koliko je život divan. Stalno nam pruža priliku za nove početke i nudi nove izazove. Zato mi je toliko drag i ovaj naš posao zahvaljujući kome ne prestajem da učim. Iako dugo radim, pred svaki novi zadatak imam tremu i pitam se hoću li biti dovoljno dobra, da li ću dati svoj maksimum. – kazala je legendarna glumica

Imajući u vidu da je, kada se pre dve decenije udala za britanskog reditelja Džulijana Farina, sa kojim je dobila sinove Luija i Džoa, privatni život organizovala u britanskoj prestonici, interesovalo nas je kako će u budućnosti funkcionisati.

‒ Iako me je poziv silno obradovao, priznajem da sam se dvoumila. Nisam odmah rekla „da“, ali su kolege bile mudre i uviđavne, pa su mi ostavile dovoljno vremena da razmislim o svemu i izvagam svoju životnu situaciju. Moje mlađe dete još pohađa srednju školu u Engleskoj. Zbog toga ću, neminovno, naredne dve godine provesti na relaciji Beograd‒London. Ipak, izuzetan je osećaj znati da si u rodnom gradu član jednog neverovatno kvalitetnog tima sa kojim je, drži me taj osećaj, sve moguće. – zaključila je Branka Katić.

Foto: Hellomagazin

Izvor: Hellomagazin

Danas objavljeno

Aleksa Balašević, prvi put progovorio o pokojnom ocu, proslavljenom kantautoru, Đorđu Balaševiću

Vanja A

Sloboda Mićalović: “Važno da imaš šta da gledaš, da ti nešto dušu krepi”

Vanja A

Boris Novković četvrti put postao otac

Vanja A

Ostavite komentar