Branislav Lečić prisustvovao promociji knjige Žarka Lauševića - BIGportal.ba
Ex Yu

Branislav Lečić prisustvovao promociji knjige Žarka Lauševića

Branislav Lečić pojavio se posle dužeg vremena na javnom događaju.

Sinoć je glumac prisustvovao promociji nove knjige njegovog kolege Žarka Lauševića, pod imenom “Padre, idiote!”.

Lečić je ovom prilikom pokazao novi stil – glumac je pustio bradu, i pojavio se u opuštenom izdanju, u kariranoj košulji. Izgled je upotpunio teškim satom i naočarima za sunce.

U prepunoj dvorani SKC-a održana je promocija knjige Žarka Lauševića Padre, idiote!,n na kojoj su govorili Svetlana Bojković, Muharem Bazdulj, Petar Božović, Nebojša Dugalić i Radmila Stanković. Moderator je bio Irfan Mensur.

Popularni glumac nastavlja svoje dnevničke beleške koje počinju u trenutku kada izlazi iz zatvora u kome je proveo četiri godine i sedam meseci.

Ponovo na slobodi i novi život u Beogradu. Sa suprugom Anitom, kojoj je knjiga posvećena, sa decom, porodicom…

“Ti prvi dani, nedelje van zatvorskih zidina, spuških, zabeleskih, ili onih najsumornijih, u Centralnom zatvoru, mogli bi da stanu u jedan jedini Arsenov stih – Kao poslije bolesti, opet učim jesti, hodati”, zapisuje Laušević.

Pored najbližih, porodice, zvaničnika i službenih lica, ovom knjigom defiluju i drugi junaci, prijatelji i kolege. Pre svih, njegova draga prijateljica, glumica Cvijeta Mesić, u čijoj kući nalazi prvo utočište po izlasku iz zatvora i dolasku u Beograd. Tu je i pouzdani Dragan Gaga Nikolić, kome ispisuje odu o prijateljstvu, koji mu je bio “čuvar, terapeut, brat, učitelj, otac”. Dirljiv je lik Ljube Dapčevića, zabavno je kada se sastaje sa Batom Živojinovićem, zanimljiv je njegov dijalog sa Željkom Ražnatovićem Arkanom…

Knjiga “Padre, idote!” četvrta je u serijalu ovog autora sa zajedničkim podnaslovom Dnevnik jedne robije.

Prva je “Godina prođe, dan nikad” (2011), zatim “Druga knjiga” (2013) i “Sve prođe, pa i doživotna” (2018). Sve one su doživele ogromne tiraže, i danas se sve prodaju u izdanju Hipatie.

Danas objavljeno

Operisan Halid Bešlić, supruga otkrila kako se pjevač osjeća

M.

Uskoro počinje drugi po redu Nektar Garden Fest

Zeljka

Ana Ivanović blista na tatinom rođendanu!

Vanja A

Ostavite komentar