Brane Ustav i naručuju sendvič s raketnim bacačem - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Brane Ustav i naručuju sendvič s raketnim bacačem

Demonstranti protiv mera zatvaranja u S. Karolini šetaju gradom naoružani, neki od njih fotografisani su sa raketnim bacačem u prodavnici brze hrane, javlja CBS

Naime, Trevis Long, fotoreporter dnevnih novina Njuz end Obzerver sa sedištem u Severnoj Karolini, snimio je neobičan set fotografija koji se brzo proširio društvenim mrežama.

Njegove fotografije prikazuju grupu ljudi sa i bez maski kako naoružani kupuju sendviče u jednoj radnji poznatog američkog lanca brze hrane, a jedan od njih nosi oružje slično raketnom bacaču AT4, kao i dva revolvera. Drugi ima pušku sa izgraviranim drvenim kundakom.

Long je rekao da su fotografije nastale kada je tokom svog slobodnog dana pratio grupu koja sebe naziva “Blue Igloo”, a za koju Obzerver tvrdi da se okupila u centru Ralija kako bi pokazala podršku Prvom i Drugom amandmanu američkog Ustava.

Fotograf je za Si-Bi-Es rekao da misli da je njihovo pojavljivanje u restoranu brze hrane bilo protest protiv mera socijalnog distanciranja.

“To samo govori koliko je ovo vreme čudno i koliko je naša kultura iščašena i podeljena trenutno. Nešto tako jednostavno kao što je naručivanje sendviča zahteva veliku količinu vatrenog oružja kako biste dokazali da ste u pravu u vezi sa Ustavom”.

Fotografije su se proširile društvenim mrežama, a podelile su ih i mnoge poznate ličnosti.

U Severnoj Karolini nošenje oružja je dozvoljeno, ali ne tokom javnih skupova. Grupa “Blue Igloo” priznaje da je to nezakonito, pravdaju se da su jednostavno bili napolju da bi uhvatili malo svežeg vazduha, sunčali se i vežbali.

Na pitanje da li je nošenje oružja poruka, grupa je rekla za Si-Bi-Es da je to samo “podsetnik da se Drugi amandman broji baš kao i Prvi”.

Njuz and Obzerver preneo je da niko iz grupe nije bio uhapšen.

Danas objavljeno

Blinken: Zajednički front u slučaju dejstva protiv Ukrajine

M.

Pogledajte koliko traje izolacija za vakcinisane i nevakcinisane osobe

M.

CIN: Pročitajte šta sve od imovine ima Bisera Turković

M.

Ostavite komentar