"Brajant nije poginuo krivicom pilota" - BIGportal.ba
Košarka Sport

“Brajant nije poginuo krivicom pilota”

Advokati poginulog pilota Are Zobajana tvrde da otpuženi nije kriv za pad helikoptera u kojem je poginulo devetoro ljudi uključujući i Kobija Brajanta.

U sudskom dokumentu navodi se da su sve povrede i štete nastale padom helikoptera izazvane nepažnjom i krivicom putnika koji su bili svesni rizika, saopštio je brat optuženog pilota koji je takođe preminuo u nesreći.

Nemar putnika bio je faktor koji je u najvećoj mogućoj meri doprineo šteti i povredama osoba u helikopteru usled njegovog pada, za koje otpuženi ne snosi odgovornost, navodi se u ovom dokumentu.

Dokument predstavlja odgovor na tužbu Brajantove udovice Vanese koju je njen advokat podneo 24. februara, dan nakon što je održana memorijalna služba za poznatog košarkaša i njegovu čerku Ðijanu.

Vanesa je za smrt supruga i ćerke i ostalih putnika otpužila kompaniju u čijem se vlasništvu nalazio helikopter i pilota koji je njime upravljao.

Advokati otpuženog pilota istakli su da optuženi nije uticao niti imao pravo da utiče na ponašanje putnika i zatražili odbacivanje otpužbi.

Zastupnici Vanese Brajant nisu bili odmah dostupni za komentar. Naredni datum za suđenje još uvek nije određen.

U tužbama zastupnika ostalih putnika koji su poginuli u nesreći samo je kompanija optužena za nesreću, ali ne i pilot.

Danas objavljeno

Kalinić otkrio zašto se vratio u Zvezdu: Dva poziva i “Come to Red Star, bro”

Vanja A

Euforija u Crnoj Gori: Ne znamo za limite

Vanja A

Đoković i sponzori: Distanca, objašnjenje ili prekid?

Vanja A

Ostavite komentar