19. Januara 2021.

Bračni par Roso negirao krivicu

Big Portal

Optužnica Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka tereti ih za lažno predstavljanje, ugrožavanje sigurnosti, falsifikovanje isprave od čega je Goran tereti za šest, Martina za pet tačaka, a zajedno da su učinili dva krivična djela.

Gorana terete da se od 2014. do 2019. godine lažno predstavio kao pripadnik Agencije za istrage i zašttitu (SIPA) porodici pokojnog Milutina Žujića, vlasnika benzinskih pumpi “Parma trend”, te im na nezakonit način oduzeo više nekretnina.

Pomenuta porodica mu je dala na korištenje  kuću u Trnu, koju je on iznajmio na tri mjeseca  i dobio 5.000 evra, ali novac  nije predao vlasnicima.

Osim toga njihov mercedes koji mu je bio povjeren, bez njihove saglasnosti prodao je  za 15.000 evra.

Takođe ga terete i da se lažno predstavio kao agent SIPA Z.A. od koga je pozajmio 35.000 KM te mu ostao dužan 10.000 KM.

Osim toga i da je prijetio ubistvom Ž.D.B. kojoj je govorio da će gledati kako joj ubija i muči najmilije a koju je 2019. godine bio uhvatio za vrat i govorio da će umrijeti u najvećim mukama.

Goran i Martina Roso terete se da su u maju 2018. godine napravili lažni ugovor o posudbi 340.000 KM koje Martina daje Ž.B. uz odredbu da će ako novac ne vrati Ž.B. njima prodati petosoban stan u Banjaluci od 118 kvadrata.

Goran je zatim sačinio lažnu punomoć kojom ga je Ž.B. opunomoćio da proda njegov petosoban stan i nekretnine u Trnu, a kao kupac je navedena Martina.

Ona je optužena da je stan potom prodala P.Z. za 150.000 maraka.

Na račun joj je kupac uplatio 120.000 maraka, a za preostali iznos dao joj je svoj  mercedes.

Takođe, Gorana terete i da je izradio dva lažna nalaza Klinike za plućne bolesti u kojima je konstatovana njegovo teško zdravstveno oboljenje, a  kako bi tražio “pogodnosti u pogledu izvršenja krivičnih sankcija”.

Njegovoj supruzi Martini još se na teret stavlja da je na osnovu lažne diplome stomatologa dobila licencu Komore doktora medicine te registrovala stomatološku ordinaciju i pružala zdravstvene usluge.

Kako su “Nezavisne” ranije pisale, u akciji u kojoj su uhapšeni, pronađen i zaplijenjen helikopter kao i oprema za prisluškivanje.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare