21. Januara 2020.

Bračni par iz Srbije na čelu kriminalne grupe

Big Portal

Ova petočlana banda uhapšena je u utorak po podne u akciji pod nazivom “Ketama” i nalaze se u pritvoru zbog sumnje da su prodavali drogu, konkretno hašiš, marihuanu i kokain.

Ova banda našla se na radaru policije još u novembru 2018. godine, kada je španska policija u gradu Malaga presrela paket u kojem se nalazilo 16,63 kilograma marihuane, koja je trebalo da stigne u italijanski grad Breša. Istragom su identifikovani Srbin B. I. (30) i F. M. (28) iz Breše. Naime, njihova uloga bila je da iz Malage pošalju paket koji sadrži marihuanu.

Utvrđeno je da je ista grupa mesec dana ranije, 8. oktobra 2018. godine, iz Malage u Brešu poslala paket koji je sadržao oko 8 kilograma marihuane. Ova pošiljka uspela je da stigne u Brešu.

Policija je u saradnji s tužilaštvom uspela da rekonstruiše kako je funkcionisala ova banda. Naime, bračni par, Srbin B. I. i njegova žena bili su zaduženi za prenošenje različitih količina droge dvojici 28-godišnjaka u Breši.

Kada bi paket s drogom stigao, dvojica Italijana bili su zaduženi za dalju maloprodaju u jednom stanu. Zauzvrat, Srbin i njegova žena starali su se o tome da kokain, marihuana i hašiš dođu do drugih mladih ljudi.

Pored toga, uhapšene su 4 osobe i zaplenjeno je ukupno 2.600 grama hašiša, 300 grama marihuane, 10 grama kokaina, 28 tableta oksikontina i 9 tableta zolpidema.

(Blic)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare