Bračni par iz Foče lažnim dojavama uzeli 460.000 KM? - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Bračni par iz Foče lažnim dojavama uzeli 460.000 KM?

Supružnici Nedeljko (25) i Slađana Mitrović (21) te Žarko Blagojević (32) prijavljeni su trebinjskom Okružnom tužilaštvu zbog sumnje da su dojavama o lažnim kladioničarskim rezultatima nezakonito zaradili 460.000 KM, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Nezvanično saznajemo da su oštetili više osoba kojima su za novac slali navodno rezultate naštimanih utakmica govoreći im da će sigurno ostvariti dobitak.

  • Nedeljko je bio glavni i on je putem svoje internet stranice “Brzo do novca” te “Fejsbuka” i “Mesindžera” pronalazio žrtve. Obećavao im je da ih čeka odličan dobitak na kladionici jer ima sigurne rezultate naštimanih utakmica. Govorio im je da to košta i da mu mogu platiti putem pošte ili “Vestern juniona” – kazao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je Nedeljko, osim na svoj, žrtve upućivao da uplate novac na Slađanin i Blagojevićev račun.

  • U jednom slučaju žrtvi je obećao da će mu poslati rezultate sa kojima će dobiti 25.000 evra na kladionici. Za to mu je tražio da plati 420 evra – kazao je naš izvor.

Prema njegovim riječima, Nedeljko je žrtvama prijetio i iznuđivao im pare kada bi oni prestali da mu vjeruju i plaćaju za dojave. Ovaj izvor je istakao da je najviše oštećenih kojima je trojac uzimao novac s područja Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Policijska uprava Foča, navodeći inicijale, saopštila je da ih terete za pranje novca, a Nedeljka Mitrovića i za prevaru i iznudu. Kazali su da su protiv njih podnijeli izvještaj Okružnom tužilaštvu u Trebinju.

  • M. N. sumnjiče da je od 2014. do 2020. godine pribavio za sebe ili drugog protivpravnu imovinsku korist prikazivanjem lažnih činjenica putem društvenih mreža, a u vezi sa rezultatima sportskih utakmica, kao i upućivanjem prijetnji. On je na taj način dovodio u zabludu oštećena lica iz više različitih zemalja i time ih naveo da u više navrata izvrše uplate u bankama ili pošti na njegovo ime i na ime M. S. i B. Ž. – saopšteno je iz PU Foča.

Istakli da je ovo rezultat kontinuiranog rada policije u međunarodnoj akciji “Dojave”. Ova akcija traje već duže vrijeme, a lani u oktobru sedam osoba je prijavljeno Tužilaštvu zbog sumnje da su lažnim dojavama o namještenim rezultatima sportskih mečeva te prijetnjama u roku od tri godine iznudili 60.000 evra od žitelja Minhena u Njemačkoj čija je supruga zbog svega oboljela i završila u bolnici.

Dosije

Nedeljko Mitrović poznat je po krivičnim djelima, a u Srbiji je osuđivan zbog prevara i drugih krivičnih djela. On je u žižu javnosti došao lani u junu kada je autom naletio na sugrađanina Nedeljka Mojovića (44) i teško ga povrijedio. Sve se odigralo u fočanskoj Svetosavskoj ulici naočigled prolaznika, a oni su ranije imali neke komšijske ili rodbinske nesuglasice koje policija istražuje.

(Glas Srpske)

Danas objavljeno

Penzije u Srpskoj veće za četiri odsto

M.

Krim tehničari oslobođeni optužbi u predmetu “Dragičević”

M.

Stranci traže analizu teksta izmjene Izbornog zakona

M.

Ostavite komentar