Braći predložen pritvor zbog sumnje da su pokušali iznuditi 500.000 KM od biznismena - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Braći predložen pritvor zbog sumnje da su pokušali iznuditi 500.000 KM od biznismena

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona stavio je prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za braću Suada Bobića (35) i Mirsada Bobića (33) iz Gradačca zbog sumnje da su kao saučesnici pokušali iznuditi 500.000 KM od vlasnika firme sa područja Gradačca.

Kako je saopšteno iz Kantonalnog tužilaštva TK sumnja se da su Suad i Mirsad Bobić, u periodu od 24. februara do 14. marta ove godine u porukama i pozivima upućivali ozbiljne prijetnje vlasniku firme sa područja Gradačca kako bi od njega iznudili iznos od 500.000 KM.

“Uz prijetnje da će upotrijebiti silu prema njemu ili članovima njegove porodice, tokom noći 7. marta su u krugu ove firme u Gradačcu aktivirali eksplozivnu napravu i pri tome oštetili jedno teretno i jedno putničko vozilo”, precizira se u saopštenju.

Kako se dodaje pripadnici PU Gradačac i Sektora kriminalističke policije MUP-a TK, u saradnji sa postupajućim tužiocem, su proveli istražne radnje u cilju identifikacije osumnjičenih.

Po naredbi Kantonalnog suda u Tuzli i nalogu Tužilaštva 17. marta 2021. godine izvršeni su pretresi prostorija i automobila koje koriste osumnjičeni prilikom čega su pronađeni i privremeno oduzeti mobilni telefoni i kartice i drugi predmeti koji će biti vještačeni. Nakon obavljenog pretresa osumnjičeni su lišeni slobode te je izvršena kriminalistička obrada.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene.

NEZAVISNE NOVINE

Danas objavljeno

Oglasilo se Tužilaštvo ZDK “Kasumović nije uhapšen, on je u bjekstvu”

M.

Cigarete ipak neće poskupiti od 1. januara 2022.

M.

Požar u Banjaluci, automobil izgorio u garaži

M.

Ostavite komentar