Braća iz jednog od najpopularnijih bendova 90-ih danas uopšte ne razgovaraju - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Braća iz jednog od najpopularnijih bendova 90-ih danas uopšte ne razgovaraju

DESET godina nakon dramatičnog raspada benda bivši pjevač Oasisa, Liam Gallagher kaže da je njegov odnos s bratom, gitaristom Noelom Gallagherom, lošiji nego ikada.

 “To s Noelom, vjerovatno je sada najgore”, rekao je Liam (46) agenciji dpa u Berlinu. Njegov stariji brat Noel (52), s kojim je dpa razgovarao u Londonu, uopšte nije želio odgovarati na pitanja o mlađem bratu. 

Bend se raspao kada je Noel odlučio da više ne može raditi s Liamom. Dva brata nerijetko su bila u sukobu tokom 18-godišnjeg postojanja Oasisa, ali je starijem prekipjelo 28. avgusta 2009., doslovno nekoliko minuta prije zakazanog izlaska na pozornicu u Parizu.  

Kako je Noel autor najvećih hitova benda, poput “Don’t Look Back In Anger”, “Wonderwall”, “Supersonic” ili “Stop Crying Your Heart Out”, to je značilo i kraj puta za Oasis.  

Nijedan od braće nikada nije imao problema sa samopouzdanjem, što je možda i razlog stalnog sukobljavanja dva velika ega.

“Samo sam dopustio da me briljantnost preplavi”, opisao je Noel svoje skladanje. 

“Bili smo najvažnijih bend devedesetih. Važniji od Vervea, važniji od Blura, važniji od Radioheada, važniji od Suedea and Pulpa”, kaže Liam. 

Smeta mu što Oasis nikada nije postao globalni fenomen. Grupa je prodala 70 miliona albuma širom svijeta. Svih sedam studijskih albuma postalo je broj jedan u Britaniji. Ali nijedan u Americi. 

“Definitivno smo imali velike pjesme i definitivno smo imali velike jezičine”, sažeo je Liam. 

Obojica su nastavila karijere nakon Oasisa, Liam nastupa kao solo izvođač, a Noel sa svojim bendom High Flying Birds. 

Danas objavljeno

Vozio brzinom od 290 kilometara na čas i sve snimio

V.R.

Ivanka Tramp seli sa porodicom u luksuznu vilu

V.R.

Tri razloga zbog kojih muškarci prestaju da se zaljubljuju

V.R.

Ostavite komentar