24. Septembra 2022.

Brabusova zvijer ima tri tone, a 100 km/h postiže za 3,7 sekundi

Big Portal

Mercedes G klasa je sam po sebi jedan od najluksuznijih SUV-ova na svetu, što je teško zameriti. Za mnoge je to samo automobil iz snova, a manjim delom samo osnova od koje se kreće u stvaranje pravog automobila iz snova.

Poslednjima je “posebno teško”, pa će im u planovima pomoći Brabus. Mercedesovi tjuning stručnjaci su posebno maštoviti na G klasi, pa sada predstavljaju još jednu specijalnu verziju, ograničenu na samo deset primeraka.

Ime otkriva sve, pa Brabus P 900 Rocket Edition nudi 900 KS, što predstavlja daleko dinamičnije performanse od podignutog 800 Adventure KSLP. Iako je spušten i prilagođen putu, ovaj model je i dalje visok preko dva metra.
Karoserija je ukrašena obiljem karbona, a novitet u ponudi je providni panel na poklopcu motora i LED osvetljenje za bukvalno sve. Postavljen je na ogromne felne od 24 inča.

Unutra ista priča, ali sa obiljem najfinije kože. Putnici pozadi takođe dobijaju ekrane, a pored ambijentalnog osvetljenja osvetljeni su i Brabus logotipi. Kao što smo rekli, ovde nema portalnih osovina prilagođenih terenu, već je Brabus odabrao podesivo vešanje radi veće udobnosti i još boljeg držanja puta.

4.5 V8 biturbo V8 proizvodi gore pomenutih 900 KS sa ograničenjem nametnutog 1050 Nm obrtnog momenta. Do 100 km/h stiže za neverovatnih 3,7 sekundi, dok je maksimum 280 km/h. Govorimo o čudovištu od 2,7 tona! Disk kočnice prečnika 400 mm obezbeđuju sigurno zaustavljanje.

Brabus P 900 Rocket Edition One of Ten je za oko 170.000 evra skuplji od kraće verzije bez zadnjeg bunkera, odnosno početna cena je 649.638 evra bez poreza.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare