Brabusov prvi motocikl - BIGportal.ba
Auto-moto Motori

Brabusov prvi motocikl

Brabus je poznat po svojim vrhunskim i ekskluzivnim Mercedes-Benz automobilima, ali kultna njemačka tjuning kuća sada po prvi put okreće glavu ka svijetu dva točka.

Nakon partnerstva sa KTM-om kako, stiže motocikl koji nosi naziv Brabus 1300 R, piše Moto-berza.

Sa 154 primerka koji će biti napravljeni, Brabus 1300 R je zasnovan na nedavno lansiranoj KTM 1290 Super Duke R EVO platformi i dodaje završne detalje svojstvene za nemački luksuzni brend.

Kao rezultat toga, KTM-ova karoserija i stil ustupaju mesto Brabusovoj „crnoj i smeloj“ estetici, koja uključuje obilje ugljeničnih vlakana i detaljno odrađenih ukrasnih elementa

Među unikatima koje donosi Brabus 1300 R si aluminijumske Monoblock Z felne novi slip-on izduv, kao i po meri napravljeno sedište s grejačem.

Kreacija je znatno klasičniji roudster od onoga što smo očekivali od austrijskog motocikla, ali koji se odlično uklopio u Brabusov luksuz.

S tehničke strane, nema promena u odnosu na originalni motocikl. Brabus 1300 R pokreće v-tvin jedinica zapremine 1.301 kubik, koja na raspolaganju ima 180 KS i 140 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Kao i KTM 1290 Super Duke R EVO, i Brabus dolazi sa poluaktivnim WP ogibljenjem.

Brabus 1300 R će imati dve grafike u ponudi, po 77 primeraka od svake. Naručivanje kreće 14. februara u 15:00, na sajtu KTM-a. Cena, prava sitnica – 39.500 evra!

Photo: Brabus
Photo: Brabus
Photo: Brabus

B92.

Danas objavljeno

Ford Tourneo Custom: od dizela do pune elektrike

Vanja A

Preminuo bivši vozač Ferarija

Vanja A

Istorijski preokret: Volkswagen više nije najprodavaniji u Kini

V.R.

Ostavite komentar