25. Marta 2021.

Brabus 92R

Big Portal

Njegovo novo ime je Brabus 92R, a biće proizveden u ograničenoj seriji od samo 50 primeraka.

Promene u odnosu na originalni, potpuno električni model Smarta su brojne, pa ga već sada možemo zvati ‘džepnom raketom’ s nula emisija, piše Tportal.hr.

Brabus 92R

Aerodinamička efikasnost Brabusa 92R je podvučena sportskom elegancijom, a odlikuje ga jedinstveni spoljašnji izgled i potouno se uklapa u uzbudljivo iskustvo vožnje. Spoljašnji dizajn je najznačajnije definisan nizom Brabusovih prepoznatljivih delova od ugljeničnih vlakana, poboljšavajući celokupni izgled dvoseda kao i njegovu osnovnu aerodinamiku.

Brabus 92R

Od prednje maske do zadnjeg spojlera, Brabus 92R je sofisticiran koliko i sportski, a na ulicama će se istaknuti svojom svežom i jedinstvenom ličnošću. Njegova crna boja karoserije je dodatno naglašena posebnim crvenim detaljima.

Neuporedivo iskustvo vožnje, kao i sportski izgled 92R-a, zaokružuju Brabusovo specijalno sportsko oslanjanje, spuštajući automobil za oko 25 milimetara i set alu naplataka Brabus Monoblock IX s dizajnom sastavljenim od osam dvostrukih krakova, ofarban u crnu boju visokog sjaja. Brabus 92R je, prema proizvođaču, ‘izvanredna kombinacija okretnosti, sigurnog i odgovornog upravljanja, kao i izuzetnog kvaliteta vožnje kako bi se osiguralo da je ovo pravi automobil za sve prilike gradskog života!’

Brabus 92R

Optimalne gume visokih performansi pruža Brabusov tehnološki partner Yokohama, a njihove dimenzije su: prednje 185/50 ZR 18 (felne 6,0J x 16 ET 42) i zadnje 205/40 R 17 (felne 7,0J x 17 ET 43).

Njegova potpuno električna konfiguracija motora daje snagu na zadnjim točkovima od 68 kW (92 KS), obrtni moment od 180 Nm i najveću brzinu od 130 km/h. Na karakteristični električni način, ovaj gradski automobil tiho ubrzava od 0-100 km/h za samo 10,9 sekundi. U odnosu na serijsku verziju Smarta EQ fortwo cabrio to je 10 KS više, ubrzava 1 sekundu brže, ali ima i 20 Nm obrtnog momenta više.

S jednim punjenjem baterije, ovaj maleni sportista ima domet do 125 kilometara, zavisno o individualnom stilu vožnje

Iznutra je Brabus 92R podjednako izuzetan kao i njegove performanse te spoljašnji izgled. Najfinija crvena Brabus koža, naglašena prilagođenim šavovima u dizajnu ‘Ultimate Ellipse’, definiše presvlake.

Crni šavovi i Brabus logotipi na oba naslona su stilski veoma upečatljivi, uz plafon električnog mekanog krova u istoj svetlo crvenoj boji (iako to baš i nije vidljivo na slikama Brabusa), samo su završni detalji ovog zaista izvanrednog automobila. Ipak, Brabus kaže kako se daljnji zahtevi kupaca mogu ispuniti posebnim završnim bojama i dodatnim nadogradnjama enterijera.

Da sve baš ne bude toliko bajkovito pominje se i cena ovog malog automobila od 46.284 evra, što je gotovo dvostruko više od serijske verzije Smarta EQ fortwo cabrio.

Izvor: Tportal.hr

Foto: Brabus

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare