Brabus 900 XLP - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Brabus 900 XLP

Brabus je iskoristio Mercedes-AMG G 63 kao osnovu za novi 900 XLP, najsnažniju tjuniranu varijantu ovog modela do sada. Iz 4,5 litarskog V8 motora sa dva turba izvučeno je 900KS i 1250Nm maksimalnog obrtnog momenta.

To je postignuto preradom turbina i ugradnjom novog izduvnog sistema od nerđajućeg čelika. Snaga se prenosi na sve točkove devetostepenim automatskim menjačem. Ubrzanje od 0-100km/h traje 4,4 sekunde, što je impresivan rezultat imajući u vidu da je masa vozila 2963kg. Maksimalna brzina ograničena je na 210km/h.

Rastu mase doprinela je ugradnja krovnih nosača, snažnog vitla, četiri dodatna LED svetla, aeropaketa koji proširuje karoseriju i Monoblock Z HD felni od 22 inča. 900 XLP ima i karbonske elemente karoserije, uključujući aktivne završetke izduvnih cevi.

Ogibljenje je dobilo Brabus Ride Control modul i portalne osovine, što je rezultovalo klirensom od čak 49cm.

Kabina je presvučena „mondijal“ crnom kožom sa Brabusovim dijamantskim motivom, a na delove trima prenesena je i „raketna“ crvena boja, uz dodavanje površina od ugljeničnih vlakana. 900 XLP raspolaže sistemom aktivne kontrole zvuka motora u više režima.

Izvor: Nacionalnaklasa

Danas objavljeno

Istraživanje: Čovjek postaje srećniji kada se riješi svog automobila

Vanja A

Ford radi na farovima koji projektuju informacije direktno na put ispred vas

Vanja A

Kompromis? Njemački tužilac traži ograničenje brzine od 200 km/h na auto-putu

Vanja A

Ostavite komentar