Brabham planira street-legal verziju modela BT62 za 2022. - BIGportal.ba
Auto-moto Šuška se šuška

Brabham planira street-legal verziju modela BT62 za 2022.

Raduje povratak slavnog imena. Navodno će se raditi o drumskom automobilu koji će biti u stanju da konkuriše i na klasičnoj trkačkoj stazi

Prošle godine, australijska firma Brabham Automotive je pokazala prilično epsku verziju novog hiper automobila na Festivalu brzine Goodwood (Goodwood Festival of Speed) pod nazivom BT62. Firma ima dugu istoriju na trkama automobila, ali Brabham ima planove da pokaže street-legal verziju modela BT62 koja bi trebalo da zaživi 2022. godine.

Iako postoji samo teoretski, nezvanično se saznaje da se trenutno razvija novi automobil koji će biti malo mekši, lakši za upravljanje i očigledno kompatibilan s javnim putevima (street-legal) u odnosu na „hardcore“ verziju BT62. Detalji o ovom automobilu za sada nisu poznati, osim da će to biti drumski automobil koji će se takođe odlično snalaziti i konkurisati na takmičarskoj stazi (pisti). Ovako ili onako, ali sigurno se zna da je novi automobil već u razvoju, a firma planira da proda znatno više njih u poređenju s ultra retkim BT62.

Pre nego što počnete da tražite svoju novčanu rezervu kako biste kupili novi “mainstream” Brabham, nemojte se još uvek da se nadate. Za one koji nisu upoznati s trenutnim Brabhamovim hiper automobilom za „track“ (pistu), planira se samo 70 primeraka, a cena za svakog je blizu milion funti. Čak i ako se proizvodnja na novom automobilu udvostruči, a cena prepolovi, još uvek se govori o nečemu što košta više od 500.000 funti za manje od 200 napravljenih automobila.

Dakle, jedino je sigurno da je cena spektakularna. To je mnogo novčića za segment uske „niše“ za drumski hiper automobil. Ipak, treba se setiti na Brabhamov sportski pedigre dugačak 70 godina. A tu je i BT62 pokretan 5,4 litarskim V8 motorom od 700 KS koji je ukupno težak samo 972 kg.

Danas objavljeno

Kupuju domaće: Žandarmerija će opet voziti Alpine FOTO

Vanja A

Renault Arkana bilježi odlične prodajne rezultate

Vanja A

Nova generacija Mazde MX-5 neće biti „električna“

Vanja A

Ostavite komentar