Božović nije na dnevnom redu sutrašnje sjednice - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Božović nije na dnevnom redu sutrašnje sjednice

Nema dogovora stranaka kada je u pitanju imenovanje Mlađena Božovića za ministra ljudskih prava i izbjeglica BiH, tako da o ovome sutra neće raspravljati ni Predstavnički dom BiH, rekao je juče nakon sjednice Proširenog kolegija Denis Zvizdić (SDA), predsjedavajući ovog doma.

Potvrdio je da dogovor nije postignut, a na upit da li to znači da SDA ne podržava imenovanje Božovića, Zvizdić je rekao:

“Čim nema dogovora, to znači da nije postignut dogovor o predloženom kandidatu i nastaviće se pregovori o postizanju rješenja, ili eventualno imena o kojem će se postići potpuni koncenzus”.

Dodao je da očekuje dogovor, prema ranije dogovorenim principima da to bude nestranački kandidat koji ima ugled unutar nadležnosti i oblasti za koju će biti zadužen.

I sam Nenad Nešić, poslanik DNS-a u Predstavničkom domu BiH, koji je Božovića predložio za ministra, rekao je “Nezavisnim” da su male šanse za njegovo imenovanje na sutrašnjoj sjednici.

Snježana Novaković Bursać, predsjedavajuća Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu BiH, kazala je da je javnost zamorena da se ne poštuje dogovor koji je postignut kada je u pitanju imenovanje Savjeta ministara BiH.

“Što se tiče samog imena Božovića poznat je stav Zorana Tegeltije i SNSD-a da kandidat koji prođe zvanične provjere, što Božović jeste, može da bude imenovan. Sve drugo nam je nepoznato, radi se o nepotrebnom odugovlačenju i zamaranju javnosti i nepotrebnom narušavanju povjerenja”, istakla je ona.

Podsjetimo, na prošloj sjednici, koja je održana 16. januara, Klub SDA je tražio da se s dnevnog reda skine imenovanje Mlađena Božovića. Nakon toga je Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, odlučio da s dnevnog reda povuče ovu tačku.

(Nezavisne)

Danas objavljeno

“Napustite Ukrajinu”

M.

Stoltenberg: Pozivamo Rusiju da odmah deeskalira situaciju

M.

Nema mogućnosti da Srpska prihvati indirektni izbor

M.

Ostavite komentar