Božinović optužio BiH i SDP za indicent na granici - BIGportal.ba
Region Vijesti

Božinović optužio BiH i SDP za indicent na granici

Hrvatski ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik vlade Davor Božinović optužio je BiH da je učestvovala u navodnom performasnu na granici, kada je hrvatska policija zabranila EU parlamentarcima da provjere tretman migranata.

Božinović, kako prenosi sarajevski portal Klix, tvrdi da je sve bilo izrežirano i da su italijanski parlamentarci bili u privatnoj posjeti granici Hrvatske i BiH.

“Sakupljamo i imamo sve više informacija o performansu koji je trebalo da se dogodi na našoj granici. Bilo je pomagača s BiH strane granice, koji je trebalo ilegalno da dovedu migrante u trenutku kada se pojave italijanski evroparlamentarci”, naveo je Božinović gostujući na HRT.

On je optužio i hrvatsku najuticajniju opozicionu SDP da je učestvovao u tome, naglasivši da je granična policija postupila ispravno.

Četiri evroparlamentarca Pietro Bartolo, Alesando Moreti, Pier Frančesko Majorino i Brando Benefei za vikend su stigli na granicu BiH i Hrvatske da bi se uvjerili kako Hrvatska postupa prema migrantima, ali hrvatska policija je to spriječila bez argumenata.

Italijanski evroparlamentarci su, kako je juče preneo Radio Slobodna Evropa, zatražili javno izvinjenje hrvatskih vlasti i da se o incidentu izjasni hrvatski premijer Andrej Plenković.

Danas objavljeno

Srpska lista: “Pružamo punu podršku predsjedniku Aleksandru Vučiću”

M.

30.000 vojnika u pripravnosti

Vanja A

Traže uvođenje VANREDNE SITUACIJE: Veliki broj građana na ulicama zbog ubistva 2 žene (VIDEO, FOTO)

Vanja A

Ostavite komentar