30. Decembra 2022.

Božidar Maljković uručio nagradu Tijani Bošković

Big Portal

Maljković je, zajedno sa generalnim sekretarom Djordjem Višackim ugostio Tijanu Bošković u Olimpijskoj kući, i tom prilikom je prvi čovek OKS istakao da nije bilo dileme kada je bio u pitanju izbor za najuspešniju sportistkinju Srbije u timskim sportovima.

Ona je vrhunski igrač, vrhunska odbojkašica iz dva razloga. Prvi, ima takozvanu obaveznu igru, ima dobru odbranu, i, naravno, u napadu ima kreaciju koju nema niko od svih koji su igrali odbojku“, rekao je Maljković, prenosi OKS.

Odbojka je sport najkolektivniji u svim kolektivnim sportovima, gde u jednom deliću sekunde, Tijana mora da donese odluku gde da plasira svojom ubojitom rukom, i uvek, senzorskom preciznošću, pogodi tamo gde nema odbrane. To je odlika svih šampiona, svih velikih igrača. Čekamo još bolju Tijanu na Olimpijskim igrama u Parizu i medalju koja svima nama puno znači“, dodao je on.

Tijana Bošković je zahvalila Maljkoviću i OKS-u na ovoj nagradi i navela da nije prvi put da ženska odbojkaška reprezentacija i ona lično dobiju priznanje.

Ali, svaki put osećam istu čast i, naravno, srećna sam zbog ovoga. Posle fantastičnih rezultata u 2022. godini, zaključujemo godinu sa ovom nagradom. Svakako da smo izuzetno motivisani svaki put da igramo za Srbiju i nadam se da ćemo i narednih godina osvajati medalje i da ćemo se opet družiti već sledeće godine“, rekla je Bošković.

Od ove godine, OKS je u izboru najboljih uveo novu kategoriju, a to je trofej za najuspešnijeg sportistu ili sportistkinju u timskim sportovima. Prvu titulu u novoj kategoriji OKS ponela je odbojkašica Tijana Bošković.

Tijana Bošković je vodila reprezentaciju Srbije do obrane titule na Svetskom prvenstvu u Holandiji i Poljskoj. Na tom takmičenju je proglašena za MVP-ija, baš kao i pre četiri godine u Japanu.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare