11. Marta 2021.

Botas: Želim da se borim za titulu

Big Portal

Finski as pokušaće da ugrozi klupskog druga Luisa Hamiltona, koji je osvojio četiri vezane titule, ukupno sedam u dosadašnjoj karijeri.

Pre početka testiranja za novu sezonu, Botas je rekao da se dobro odmorio tokom zimske pauze.

Važno je da se u jednom periodu potpuno isključite iz dešavanja u Formuli 1. Potrebno je da se napravi distanca, kako bi imali pravi pogled na stvari, koje su se dešavale u prošlosti. Ako pogledam prošlu godinu bilo je nekoliko sjajnih trka, ali mnogo više onih na kojima sam morao da budem bolji“, istakao je finski as.

Prošlu godinu je Botas završio na drugom mestu, ali sa čak 124 boda manje od Hamiltona. Praktično ni u jednom trenutku ga nije ozbiljno ugrozio.

Nisam konstantan. Uspevam da budem na visokom nivou, ali to ne ponavljam. Mislim da je najvažniji taj psihološki momenat. U nekim trkama sebi namećem preveliki pritisak, dok se u nekim situacijama ponašam kao da pritiska nema, što takođe nije dobro. Potrebno je da nađem pravi balans“, izjavio je Botas.

Kao glavni cilj u novoj sezoni, koja kreće 28. marta u Bahreinu istakao je borbu za titulu.

Znam da je Luis bio bolji u svim godinama od kada smo klupski drugovi, ali iskreno verujem da mogu da se borim za prvo mesto u generalnom poretku. Naravno to je lako reći, a veoma teško ostvariti. Pokušaću da idem korak po korak kako bi želje postale realnost“, zaključio je Botas.

SK.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare