26. Juna 2019.

,,BOSO” SE POKAZAO KAO NAJBOLJI NADLAKTIČNI MJERAČ KRVNOG PRITISKA

Big Portal

Bosch + Sohn GmbH & Co. KG(skraćeno Boso) je njemački proizvođač mjerača krvnog pritiska sa preko 100 godina dugom tradicijom. Prve početke Boso bilježi još od kraja 19. i početka 20. vijeka kada su Josef i Albert Bosch osnovali mehaničku radionicu u Strazburu, a potom osmislili sfigmomanometar (mjerač krvnog pritiska u arterijama) za masovniju proizvodnju. Sjedište kompanije od 1921. godine pa do danas je u rodnom gradu Albert-a Bosch-a, Jungingenu, Njemačka, a pod imenom Bosch + SohnGmbH & Co. KG postoji od 1965.godine.

Kompanija je proizvela prvi mjerač za samostalno mjerenje krvnog pritiska sa stetoskopom i prvi digitalni mjerač za kućnu upotrebu sa oscilometrijskom metodom u Njemačkoj.

Boso instrumenti za mjerenje krvnog pritiska ne samo da pružaju visoku preciznost mjerenja, oni su takođe praktični i jednostavni za korištenje, a mogu detektovati i srčane aritmije (kao što su ekstrasistole, atrijalne fibrilacije, itd.)
Povjerenje u Boso proizvode ima 96% svih njemačkih ljekara opšte medicine, specijalista i internista (studija API GfK 01/2016).
Njemačko udruženje potrošača Stiftung Warentest je nedavno testiralo uređaje za mjerenje krvnog pritiska i ponovo imenovalo Boso kao pobjednika testiranja u kategoriji nadlaktičnih uređaja. U ovom testiranju samo 3 uređaja za mjerenje krvnog pritiska su dobila ocjenu “dobar”, od kojih su dva bila iz Boso-a.

Najbolji nadlaktični mjerač krvnog pritiska (Stiftung Warentest 05/2019 i 11/2018).

Drugo mjesto pripalo je:

Svi digitalni Boso uređaji za samostalno mjerenje (kućnu upotrebu) su prošli kriterijume Njemačke lige za hipertenziju i rigorozni test po protokolu Evropskog društva za hipertenziju (ESH). Rezultat testiranja njemačkog udruženja potrošača predstavlja dokaz i temelj na kojima se zasniva cjelokupna Boso filozofija: uređaji za mjerenje krvnog pritiska proizvedeni sa najvišim stepenom kvaliteta i preciznosti za sve – od profesionalnih do uređaja za samostalno mjerenje u kućnim uslovima.

U testiranju proizvoda pod nazivom “Wahre Werte” 05/2016 ( “realne vrijednosti”) testirana je tačnost 15 aparata za mjerenje krvnog pritiska. Krvni pritisak daje veoma važne informacije o zdravstvenom stanju i milioni ljudi redovno provjeravaju krvni pritisak da unaprijed procijene rizik od hipertenzije i njenih posljedica. Test možete pronaći na www.test.de.

Takođe, više informacija o svim Boso proizvodima možete da pronađete na sajtu proizvođača, http://www.boso.de

Boso mjerači krvnog pritiska imaju 4 godine garancije, a manžetne 2 godine.

Ovlašteni zastupnik i serviser za Boso proizvode na teritoriji BiH: Bawariamed d.o.o. Banja Luka, Jovana Bijelića 19 a, 051/389-530.

Posjetite našu zvaničnu stranicu www.bawariamed.net ili Instagram stranicu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare