Bosnalijek ponudio mogućnost uvoza AstraZenece - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Bosnalijek ponudio mogućnost uvoza AstraZenece

Iz kompanije Bosnalijek je potvrđeno da su Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ponudili mogućnost uvoza vakcine AstraZeneca.

Oni su nadležnima prenijeli njihove uslove i mogućnosti.

Za N1 ističu kako je sada odluka upravo na Vladi FBiH, da li da naručuje ili ne ovu vakcinu protiv COVID-19.

“Bosnalijek je ponudio mogućnost uvoza vakcine AstraZeneca, i prenio prema Vladi Federaciji BiH uslove i mogućnosti. Mi kao potencijalni uvoznik se ne možemo upuštati u analizu medijskih natpisa, sve dok je vakcina odobrena od EMA”, odgovorili su iz Bosnalijeka.

“Vlada Federacije BiH treba donijeti odluku da li u ovom momentu želi da naručuje ili ne ovu vakcinu”, dodaju u pismenom odgovoru za pomenuti portal.

Podsjećamo, na sinoćnoj sjednici Vlade FBiH istaknuto je kako su videolinkom vođeni razgovori sa predstavnicima firme Bosnalijek. U zvaničnoj dokumentaciji se ističe da je Bosnalijek ponudio vakcinu AstraZeneca.

Iz Bosnalijeka su poručili da se kontinuirano razgovara sa nekoliko potencijalnih dobavljača više vrsta vakcina.

“Naša predanost pomoći u riješavanju ovog problema neće se zaustaviti sve dok se naša država ne snabdije potrebnim količinama vakcina”, poručuju iz Bosnalijeka.

Dodali su kako su društveno odgovorna kompanija koja je usmjerena na pomoć građanima BiH tokom cijelog trajanja pandemije korona virusa. Njihov jedini motiv je, kako ističu, nabavka vakcina i spašavanje života građana BiH.

N1

Danas objavljeno

Usvojena odluka o privremenom finansiranju zajedničkih institucija BiH

M.

Skandal: Zastava tzv. OVK na ambasadi Srbije

M.

Reuters: EU više ne može da garantuje sigurno članstvo balkanskim državama

M.

Ostavite komentar