Bosić: Andrija Kulić je svjedok kriminala vlasti Repubike Srpske - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Bosić: Andrija Kulić je svjedok kriminala vlasti Repubike Srpske

Gospodin Andrija Kulić je zapravo čovjek koji je odlučio da na vidjelo iznese koje teško terete pojedine nosioce vlasti, da je na osnovu njegovih izjava između ostalog dokazan kriminal oko kupovine vile Milorada Dodika u Beogradu; da je on čovjek koji je direktno radio na tim poslovima i neposredni svjedok kriminalnih radnji, a kao takav je opasan za sadašnje nosioce vlasti, kazao je Bosić.

Komentarišući slučaj paljenja automobila Andrije Kulića, nekadašnjeg direktora “Pavlović banke” i člana Uprave zvorničke “Alumine”, član Predsjedništva SDS Mladen Bosić kaže da je iskreno zabrinut nivoom političkog nasilja koje je povezano sa kriminalom u Republici Srpskoj.

Kaže da nije siguran da su ljudi upoznati o čemu se ovdje radi:

  • Gospodin Andrija Kulić je zapravo čovjek koji je u prethodnom periodu odlučio da na vidjelo iznese činjenice koje teško terete pojedine nosioce vlasti. Na osnovu njegovih izjava, između ostalog, dokazan kriminal oko kupovine vile Milorada Dodika u Beograd. On je direktno radio na tim poslovima i neposredni je svjedok kriminalnih radnji, a kao takav je opasan za sadašnje nosioce vlasti”, kazao je Bosić u izjavi BN TV.

Ubijeđen sam, kaže, da je ovo direktno zastrašivanje i to nije jedino.

“Ovo se već dešava u kontinuitetu. Za ubistvo Krunića (Slaviše) niko ne pita. Niko ne pita ko je naručilac. Tu je i niz napada na ljude koji su iz opozicionih medija”, kazao je Bosić i dodao:

“Sve to, uz onu sjednicu NS RS gdje je vlast pokazala jedno direktno agresivno lice, govori o tome da se u RS stvara atmosfera nasilja u kojoj svašta možete da očekujete”.

Bosić naglašava da je ovo opasna situacija i izraz straha pojedinih vladajućih struktura da će doći pod udar zakona.

“Napominjem, slučaj kupovine vile u Beogradu, koji je zadokumentovan, stoji u ladici kod tužioca, nije odbačen, a u vezi toga samo je gospodin Pavlović (Slobodan) snosio neke konsekvence, a ovi koji bi trebalo da vrše taj posao ne rade to i sada dolazimo do situacije da pokušavaju da zastraše one koji bi mogli da budu direktni svjedoci njihovog kriminala”, kazao je Bosić u izjavi BN TV.

BN TV

Danas objavljeno

Devetnaest godina od zločina u Goraždevcu

M.

SAD: “Šaljemo vojsku”

M.

Snažan zemljotres pogodio Filipine kod ostrva Mindano

M.

Ostavite komentar