Borjana Krišto kandidat HDZ-a za Predsjedništvo BiH - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Borjana Krišto kandidat HDZ-a za Predsjedništvo BiH

Borjana Krišto, zamjenica predsjednika HDZ-a BiH, biće kandidat ove stranke za Predsjedništvo BiH na opšim izborima, saznaju nezvanično “Nezavisne”.

Nakon sastanka čelnika HDZ-a, ali i stranaka koje se okupljaju oko HNS-a, odlučeno je da će Krišto ući u duel sa Željkom Komšićem (DF) za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

Dragan Čović, dakle, ne ide u utrku za Predsjedništvo BiH, navodi naš izvor. Kandidat, NHS-a je Borjana Krišto, dugogodišnja funkcionerka HDZ-a BiH i aktuelna zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Na opštim izborima 2010. bila je kandidatkinja za člana Predsjedništva BiH, ali je Željko Komšić, tada osvojio najveći broj glasova.

Sastanak članova najužeg predsjedništva HDZ-a još traje, a na ovom sastanku bi se trebala donijeti odluka o kandidatskim listama pred izbore ali i ime kandidata za člana Predsjedništva BiH.

Borjana Krišto rođena je u Livnu, a od 1990. godina politički je aktivna. Karijeru je započela kao ministrica pravde u Vladi Kantona 10 1999. godine, a 2002. godine imenovana je ministricom pravde u Vladi FBiH što je funkcija koju je obavljala do 2006. godine.

Nakon izbora 2006. godine, Krišto je ušla u Predstavnički dom Parlamenta BiH.  

Nezavisne.

Danas objavljeno

Aligatori “gaze” sve pred sobom: “Uništili smo ih”

M.

Iz Crne Gore ponovo: Hitna zabrana ulaska i udaljenje ambasadora Srbije

M.

Eufor: Stigao njemački vojni kontingent u BiH

M.

Ostavite komentar