Borjan Hrvatima: Primitivizam – to govori o njima - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Borjan Hrvatima: Primitivizam – to govori o njima

Kapiten Crvene zvezde i golman fudbalske reprezentacije Kanade govorio je o žrebu za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Sa svojom nacionalnom selekcijom izborio je istorijski plasman posle 36 godina i kuglice su im za protivnike dali Belgiju, Maroko i Hrvatsku, gde je duel sa Borjanom već privukao veliku pažnju.

“Mislim da je veoma zanimljiva grupa. Dobri protivnici. Naravno da mislim da možemo dalje, imamo izvanrednu ekipu, igramo lep fudbal, moderan, neka rivali razmišljaju o nama. Protiv svakog ćemo dati 100 odsto! Probaćemo da pobeđujemo i da prođemo grupu”, rekao je Borjan za “Kurir”.

Tom prilikom se osvrnuo na pisanja hrvatskih medija koji su ga dočekali “na nož”, potencirali su da je rođen u Kninu i da je Borjan još ranije u intervjuu za “B92” isticao da je rođen u Srpskoj Krajini, a ne u Hrvatskoj.

“To mnogo govori o njima. Vređanje, pretnje i takva doza primitivizma. Dosta prijatelja imam iz Hrvatske i nikada nisam gledao ko je odakle. Ja ću se uvek ponositi sa mestom svog rođenja. Kada sam se rodio 87’godine, rodio sam se u Republici Srpskoj Krajini i uvek ću se time dičiti. Svako ima pravo da misli drugačije. Mogu da me mrze, mogu da me vole, ali nikad ne mogu da mi promene pripadnost i rodno mesto”.

O daljim provokacijama i toj utakmici, kako ističe, ne razmišlja.

“Iskreno sada ne razmišljam o tome. Moje misli su vezane isključivo za Crvenu zvezdu. Želim da osvojim petu uzastopnu titulu i duplu krunu!”

Veruje da će svi Srbi navijati za Kanadu protiv Hrvatske, a posebno Krajišnici.

“Naravno da će navijati za Kanadu! Kapiten sam najvećeg srpskog fudbalskog kluba, napravio sam mnogo uspeha sa Crvenom zvezdom i naravno da će svi Srbi, ne samo moji Krajišnici, navijati za mene i Kanadu. Ne samo protiv Hrvatske nego i protiv Belgije i Maroka”, zaključio je Milan Borjan.

Danas objavljeno

“Potreban nam je Novak Đoković”

Vanja A

Milan Vasojević posthumno primljen u FIBA “Kuću slavnih”

Vanja A

Nadal nagovijestio odlazak u penziju?

Vanja A

Ostavite komentar