17. Aprila 2021.

Borivoje cijeli dan provede u njivi pa potom ljubav prema rodnom selu pretoči u stihove

Big Portal

“Moje selo je moja večita inspiracija. Sve te lepote koje ga krase, šumski puteljci i planinski visovi, probudili su u meni želju da to opišem rečima i da se drugi koji nisu imali tu sreću da se ovde rode i odrastaju upoznaju. Svaka moja pesma tiće se života običnog čoveka, srpskog seljaka”, rekao je za Rinu Borivoje Ilić.

Ovaj srednjoškolac ponosan je na svoje selo, štalu i njivu, pa se ne libi da zasuče rukave i pomogne svojim roditeljima u svim sezonskim poslovima. Učenik je završne godine srednje Šumarske škole u Kraljevu, i ističe da će uprkos budućem pozivu nastaviti da piše.

“Ne znam šta donosi dan, a šta donoisi noć i gde ću jednoga dana živeti , ali sam siguran da rodno selo nikada neću napustiti i da ću se uvek baviti poljoprivrednom, gajiti voće i povrće, kao njšto to radim od ranog detinjstva. Život na selu nije nimalo lak, ali me je to dodatno motivisalo da to opišem upravo u mojim pesmama”, rekao je ovaj mladi pesnik.

Zbirke koje je do sada izdao svetlost dana ugledale su zahvaljujući sponzorima, a da bi izdao novu ovom mladom pesniku nedostaju novčana sredstva.

“Planiram da izdam treću knjigu, koja se zove ‘Kaljavi sokak’, koja govori o svima nama, koji na put za uspehom krećemo kaljavim sokakom”, kaže Borivoje koji pored pisanja pesama tradicionalno neguje pevanje izvika, o čemu svedoče brojne diplome i zahvalnice.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare