Borivoje cijeli dan provede u njivi pa potom ljubav prema rodnom selu pretoči u stihove - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Borivoje cijeli dan provede u njivi pa potom ljubav prema rodnom selu pretoči u stihove

Ljubav prema selu i svom porodičnom ognjištu mladi Borivoje koji živi na padinama Murtenice još od osnovne škole pretače u stihove. Pa sada ne samo da je jedan od najmlađih stanovnika tog kraja, već je i najmlađi poeta koji kaže da nigde tako lepa jutra ne sviću nego u Negbini, iako je od centra opštine Nova Varoš udaljena kilometrima. Do sada je izdao dve zbirke “Oj, Negbino, rodni kraju” i “Miris zavičaja” prožete ljubavnim, rodoljubivim, ali pre svega tradicionalnim motivima.

“Moje selo je moja večita inspiracija. Sve te lepote koje ga krase, šumski puteljci i planinski visovi, probudili su u meni želju da to opišem rečima i da se drugi koji nisu imali tu sreću da se ovde rode i odrastaju upoznaju. Svaka moja pesma tiće se života običnog čoveka, srpskog seljaka”, rekao je za Rinu Borivoje Ilić.

Ovaj srednjoškolac ponosan je na svoje selo, štalu i njivu, pa se ne libi da zasuče rukave i pomogne svojim roditeljima u svim sezonskim poslovima. Učenik je završne godine srednje Šumarske škole u Kraljevu, i ističe da će uprkos budućem pozivu nastaviti da piše.

“Ne znam šta donosi dan, a šta donoisi noć i gde ću jednoga dana živeti , ali sam siguran da rodno selo nikada neću napustiti i da ću se uvek baviti poljoprivrednom, gajiti voće i povrće, kao njšto to radim od ranog detinjstva. Život na selu nije nimalo lak, ali me je to dodatno motivisalo da to opišem upravo u mojim pesmama”, rekao je ovaj mladi pesnik.

Zbirke koje je do sada izdao svetlost dana ugledale su zahvaljujući sponzorima, a da bi izdao novu ovom mladom pesniku nedostaju novčana sredstva.

“Planiram da izdam treću knjigu, koja se zove ‘Kaljavi sokak’, koja govori o svima nama, koji na put za uspehom krećemo kaljavim sokakom”, kaže Borivoje koji pored pisanja pesama tradicionalno neguje pevanje izvika, o čemu svedoče brojne diplome i zahvalnice.

Danas objavljeno

RAZVODI, SMRTI, BOLESTI! OVAKO sada izgledaju zvezde serije BEVERLI HILS!

Zeljka

ROBERT DE NIRO se povrijedio TOKOM SNIMANJA!

Zeljka

Evo kako da vam PETUNIJE raskošno cvjetaju do PRVIH MRAZEVA

Zeljka

Ostavite komentar