Borisov: Ruska vakcina biće isporučena Srbiji u dogovorenim količinama - BIGportal.ba
Region Vijesti

Borisov: Ruska vakcina biće isporučena Srbiji u dogovorenim količinama

Rusija će Srbiji isporučiti vakcine “sputnjik V” u količinama koje su dogovorene i uvek će izaći u susret srpskim partnerima, poručio je potpredsednik Vlade Rusije i kopredsednik Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku sradnju između Srbije i Rusije Jurij Borisov.

Nakon sastanka sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom za inovacije i tehnološki razvoj Nenadom Popovićem u Beogradu, Jurij Borisov je rekao da je taj sastanak bio konstruktivan i da je razgovarano o aktelnim, ali i budućim projektima između dve zemlje.

Istakao je da saradnja između Srbije i Rusije neprestano raste i da se stalno otvaraju nove stranice bilateralne saradnje, bilo da je reč o saobraćaju, industrijskog proizvodnji, IT sektoru, a sada i sa vakcinama.

“Pandemija je otvorila novu stranicu naše saradnje”, rekao je Borisov i izrazio nadu da će se proizvodnja ruske vakcine “sputnjik V” ostvariti u obe faze na teritoriji Srbije.

Naglasio je da je ruska vakcina u svetu stekla ugled, zbog efikasnosti i bezbednosti.

Borisov je naveo da je tema razgovora bila i saradnja u oblasti saobraćaja i podsetio da ruska preduzeća rade na modernizaciji srpske železnice koja će, ističe, imati bolje i brže kretanje vozova i putnika.

Istakao je i da se saradnja u oblasti energetike odvija dobro i pohvalio otvaranje deonice gasovoda “Turski tok” kroz Srbiju koji će, kako kaže Borisov, Srbiji doneti dodatne pogodnosti kao tranzitnoj zemlji za gas.

Borisov je čestitao građanim Srbije Dan državnosti – Sretenje i zahvalio na prijemu.

Potpredsednik ruske vlade sastao se i sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Fotografije sa sastanka objavljene su na Instagramu.

Danas objavljeno

Ponovo uhapšen Srbin Boško Karalić iz Negoslavaca

M.

Korona haos u Hrvatskoj

M.

Milanović za dijalog o BiH sa Vučićem i Erdoganom

M.

Ostavite komentar