Borisov: Osobe umrle u kamionu nisu se ukrcale u Bugarskoj - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Borisov: Osobe umrle u kamionu nisu se ukrcale u Bugarskoj

Preminule osobe pronađene u kamionu u Britaniji nisu mogle da se ukrcaju u Bugarskoj, jer vozilo nije ušlo u našu zemlju od registracije 2017. godine, izjavio je danas bugarski premijer Bojko Borisov.

U razgovoru za privatni kanal BTV, Borisov je rekao da Bugarska sarađuje sa britanskim vlastima u istrazi, preneo je Rojters.

“Kamion je 2017. godine registrovala u Bugarskoj jedna Irkinja. Potom je napustio zemlju i nikada nije ponovo ušao. Tako da nikako ne možemo da budemo povezani, osim registarskih tablica kamiona”, rekao je Borisov.

Britanska policija saopštila je da vjeruje da je kamion u kojem su pronađena tijela 39 ljudi stigao u englesku luku Purflit trajektom iz belgijske luke Zebriž.

Iz policije Eseksa ranije je saopšteno da je kamion stigao iz Bugarske, ali je iz bugarskog Ministarstva spoljnih poslova saopšteno da je vozilo u Bugarskoj registrovano 19. juna 2017. godine i da je napustilo zemlju dan kasnije.

Iz Ministarstva ističu da vozilo pripada kompaniji koja je u vlasništvu jedne žene iz Irske.

U saopštenju se dodaje da se kamion nije vraćao u Bugarsku nakon 20. juna 2017. godine.

Policija Eseksa saopštila je da su u prikolici pronađena tijela 38 odraslih osoba i jednog tinejdžera.

Tokom dana uhapšen je dvadesetpetogodišnji državljanin Sjeverne Irske, koji je vozio kamion. On je osumnjičen za ubistvo. Iz policije ističu da je kamion u Britaniju stigao preko ostrva Anglsi u subotu, 19. oktobra.

Zamjenik šefa policije Pipa Mils izjavila je da je prvi prioritet identifikovanje žrtava, ali da se očekuje da će taj proces dugo potrajati. Državna kriminalistička agencija saopštila je da je poslala službenike kako bi pomogli u otkrivanju organizovanih kriminalnih grupa koje bi mogle biti povezane sa ubistvima.

Tijela su otkrivena u ranim jutarnjim satima nakon što su pripadnici hitnih službi upozoreni na kamion u Grejsu, oko 32 kilometara istočno od Londona.

Vozač je uhapšen pod sumnjom da je počinio ubistvo.

Danas objavljeno

Potpuna blokada centra Beča; na ulicama 1.200 policajaca

M.

Teška nesreća u Mostaru: Iz smrskanog “golfa” vatrogasci izvlačili povrijeđene

M.

Washington Post: Rusija priprema ofanzivu na Ukrajinu s oko 175.000 vojnika

M.

Ostavite komentar