Borisov kaže da mu nije jasno šta je Dačiću neprihvatljivo - BIGportal.ba
Region Vijesti

Borisov kaže da mu nije jasno šta je Dačiću neprihvatljivo

Premijer Bugarske izjavio da mu nije jasno zašto je za Ivicu Dačića neprihvatljivo to što je rekao da Beograd i Priština treba da sednu i da se dogovore. Bojko Borisov je danas na Samitu Procesa saradnje Jugoistocne Evrope na Jahorini rekao da je jasno da Kosovo nije priznato od strane…

Premijer Bugarske izjavio da mu nije jasno zašto je za Ivicu Dačića neprihvatljivo to što je rekao da Beograd i Priština treba da sednu i da se dogovore.

Bojko Borisov je danas na Samitu Procesa saradnje Jugoistocne Evrope na Jahorini rekao da je jasno da Kosovo nije priznato od strane svih zemalja učesnika u ovom procesu.

“Ne znam šta je sporno u iznošenju mog stava po pitanju Kosova, ja sam rekao ono što mislim, a to je da treba da sednemo i da pokrenemo diskusiju kako bismo uskladili ono oko čega se ne slažemo”, rekao je Borisov.

“I mi imamo otvorena pitanja sa Turskom, nisu samo Beograd i Priština, ali mi sedimo, sastajemo se, razgovoramo sa njihovim predstavnicima i kreiramo razne inicijative i aktivnosti koje vode napretku”, objašnjava Borisov.

Rekao je da diskutujemo sada o tome što predstavnici iz Prištine nisu na Jahorini, umesto da se razgovara šta doprinosi napretku našeg regiona.

On je najavio da će zbog odsustva prištinskih vlasti na ovom sastanku, morati lično tamošnjim vlastima da čestita preuzimanje predsedavanja ovim procesom u narednoj godini.

Govoreći o carinskim taksama koje je uvela Priština, Borisov je napomenuo da je upravo to primer zašto treba da sednemo i razgovaramo, jer, kaže, takve mere koče čitav region.

Takođe, rekao je Borisov, možete interpretirati moje reči, ali moramo shvatiti da je neophodno da sarađujemo kako bismo bili zajedno na putu ka EU.

“Moramo da prihvatimo kritike, da usvojimo savete i da idemo svi zajedno napred ka EU, inače možemo ovde da se svadjamo, i samo da usvajamo neke zaključke na ovakvim skupovima”, istakao je Borisov.

Podsetimo, prethopdnih dana traje pravi mali diplomatski rat između Srbije i Bigarske, uz pozivanje ambasadora na razgovor, upravo zbohg izjave Borisova, a otom i Dačića.

Danas objavljeno

Srbija i EU danas potpisuju ugovor

M.

Malo se treslo kod Šibenika

M.

Naređeno: Momentalno povučen cijeli vod njemačke vojske

M.

Ostavite komentar