Boris Džonson u problemu: Isplivali dokazi o žurkama - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Boris Džonson u problemu: Isplivali dokazi o žurkama

Britanski premijer Boris Džonson primio je najnovije informacije o toku istrage o navodnim zabavama organizovanim u njegovoj rezidenciji u Dauning stritu.

Džonson je suočen sa najvećom pretnjom kao premijer Velike Britanija zbog optužbi za organizovanje zabava u Dauning stritu broj 10, rezidenciji britanskih premijera, a u periodu kada su u celoj Britaniji bile na snazi oštre restrikcije i lokdaun.

On je do sada odolevao sve glasnijim pozivima da podnese ostavku tražeći od gnevnih poslanika u britanskom parlamentu da sačekaju izveštaj više državne službenice Su Grej, prenosi Rojters.

“Možemo da potvrdimo da je Sju Grej dostavila premijeru najnovije informacije o svojoj istrazi”, rekao je portparol Džonsonovog kabineta.

Londonska gradska policija ranije je potvrdila da je otvorila istragu o nekim od događaja kako bi procenila da li su počinjena krivična dela.

Višenedeljni izveštaji medija o desetak okupljanja u rezidenciji premijera, uključujući i zabavu u bašti u Dauning Stritu nazvanu “dođite i donesite šta ćete da pijete”, izazvale su masovno ogorčenje u britanskoj javnosti i podstakle javnu percepciju da politička elita nije uspela da se pridržava strogih pravila zaključavanja koja je uvela za ostale Britance.

(Tanjug Foto: EPA/EFE/ NEIL HALL)

Danas objavljeno

Finska i zvanično potpisala zahtjev za prijem u NATO

M.

Nehamer: Za Austriju članstvo u NATO ne dolazi u obzir

M.

Stenogram rasprave Dodika i Džaferovića: “Hoćete da podvalite da ste Marija Djeva”

M.

Ostavite komentar