Borenović odbio Dodikovu ponudu: „Nije sve u tome da li ste ministar ili direktor...“ - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Borenović odbio Dodikovu ponudu: „Nije sve u tome da li ste ministar ili direktor…“

PDP ne ulazi u Savjet ministara BiH sa SNSD, SDA i HDZ, poručio je na preskonferenciji lider PDP-a Branislav Borenović.

“Kao što ste čuli iz razgovora vlasti i opozicije koje smatramo korektnim, naš stav je da PDP ne ulazi u Savjet ministara BiH sa SNSD, SDA i HDZ”, rekao je Borenović.

Borenović je kazao da je PDP spreman za razgovor o ključnim pitanjima za Republiku Srpsku sa svim političkim partijama.

”Posebno pozdravljamo spremnost SNSD-a da s nama radi na izmjenama Izbornog zakona, Zakona o političkim strankama i formiranja tijela koje bi pratilo rad javnih medija u vlasništvu Republike Srpske”, kaže Borenović.

On je naveo da, bez obzira na nesuglasice, mogu postojati konstruktivni razgovori na relaciji vlast-opozicija. Borenović je naglasio da nije sve u funkcijama.

“Spremni smo da u kontinuitetu razgovaramo sa svim političkim strankama o svim važnim pitanjima. Tu i opozicija mora biti konkretna, treba da nudi određena rješenja. Nije sve u pozicijama, funkcijama, da li ste ministar ili direktor, nego da li možete postići saglasnost oko nekih bitnih pitanja. PDP će uvijek djelovati protiv rješenja koja će ići na štetu građana Republike Srpske”, rekao je predsjednik PDP-a.

Dodaje da će PDP insistirati na novom Izbornom zakonu kako bi imali fer i poštene izbore, ali i na profesionalnom javnom medijskom servisu, ističući da vjeruje da postoji volja da se to uradi.

BN TV

Danas objavljeno

Stiže toplotni talas

M.

Bajden: Posljednja stvar koju Putin sada želi je novi hladni rat

M.

Nastavljena hapšenja u slučaju Memić: Priveden policajac, drugi pod nadzorom

M.

Ostavite komentar