Borenović: Nezavisno pravosuđe je stub zdravog društva - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Borenović: Nezavisno pravosuđe je stub zdravog društva

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je zaključak poslanika PDP Branislava Borenovića o potvrđivanju Privremene istražne komisije PD PS BiH za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama BiH.

Kako su saopštili iz PDP, privremena istražna komisija za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama je formirana prije godinu dana, ali nikada nije sazvana konstitutivna sjednica.

–Prošle sedmice sekretar doma je sazvao sastanak komisije, koji nema nikakav formalni značaj. Današnjim usvajanjem zaključka, sekretar se zadužuje da u roku od 5 dana sazove konstitutivnu sjednicu Privremene istražne komisije, a ukoliko to ne učini u navedenom roku, sjednicu će sazvati najstariji član ove komisije – rekao je Borenović.

On dodaje da je izbjegavanje da se konstituiše ova komisija tek jedan od pokazatelja ogromnog uticaja politike na pravosuđe i nedostatka volje da se to promijeni.

–Nezavisno pravosuđe je jedan od stubova svakog zdravog društva, a dok visoki stranački funkcioneri rukovode pravosudnim institucijama, dok istrage vode mediji, a u isto vrijeme se ne procesuira se očigledna korupcija, ne možemo se pomjeriti sa dna. Vjerujem da će rad ove komisije biti jedan korak naprijed – kaže Borenović.

Srpskainfo, Tanja Vukomanović
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Danas objavljeno

Bura zbog izjave Milanovića: “Ne, ubijeni se ne nadoknađuju novcem”

M.

U Srpskoj 228 novozaraženih, 15 osoba preminulo

M.

FBiH: Zaraženo 378 osoba

M.

Ostavite komentar