Boreljova izjava konfrontacijska, lišena objektivnosti - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Boreljova izjava konfrontacijska, lišena objektivnosti

Izjava visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozepa Borelja o djelimičnoj mobilizaciji u Rusiji i referendumima na oslobođenim teritorijama prožeta je “konfrontacijski raspoloženjem”, lišena objektivnosti i realnosti, rekla je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

  • Obratili smo pažnju na ovu izjavu šefa evropske diplomatije koja odražava zajednički stav zemalja EU. Kao i mnoge nedavne izjave Žozepa Borelja, ona je prožeta konfrontacijskim raspoloženjem, potpuno lišena objektivnosti i bez dodira sa realnošću – navela je Zaharova u saopštenju.

Ona je naglasila da su optužbe Rusije iz EU licemjerne, s obzirom na to da je Brisel zatvorio oči pred transformacijom Ukrajine u totalitarnu državu “nacističkog tipa”, u kojoj su godinama kršena osnovna ljudska prava i slobode, uključujući pravo na život, slobodu govora, pristup informacijama, slobodu izražavanja mišljenja, slobodu savjesti, upotrebu maternjeg jezika.

Osim toga, postoji totalna mobilizacija cjelokupnog odraslog stanovništva, uključujući i žene, za regrutaciju u redove nacionalnih bataljona i ukrajinske vojske, rekla je Zaharova.

Danas objavljeno

Srbija vodila 3:1, pa na kraju remizirala

Vanja A

Putin: Rusija preorijentiše privredu na nova tržišta

M.

Podignuta još jedna optužnica zbog Dobrovoljačke

M.

Ostavite komentar