Borelj u Sarajevu - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Borelj u Sarajevu

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borelj doputovao je večeras u Sarajevo, gdje će se sutra ujutru sastati sa članovima Predsjedništva BiH.

Sastanak sa Boreljom, koji je i potpredsjednik Evropske komisije, planiran je za 8.45 časova, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Početak sastanka je otvoren za snimatelje i foto-reportere, a poslije susreta planirane su izjave za medije.

Tokom boravka u Sarajevu Borelj će se sutra sastati sa ministrom finansija i trezora u Savjetu ministara Vjekoslavom Bevandom i ministarkom inostranih poslova u Savjetu ministara Biserom Turković.

Iz Savjeta ministara je saopšteno da će sastanku prisustvovati i Miodrag Đurđević, šef kancelarije predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije.

Snimatelji i foto-reporteri mogu zabilježiti početak susreta u 11.00 časova u zgradi institucija BiH, a po završetku sastanka biće objavljeno saopštenje.

Sa Boreljom će se sutra u Sarajevu sastati i članovi kolegijuma Predstavničkog i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Sastanak članova kolegijuma i Borelja biće održan u 11.40 časova u zgradi parlamenta BiH, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Kamermanima i foto-reporterima biće omogućeno snimanje početka sastanka, a po njegovom okončanju predviđeno je saopštenje.

Danas objavljeno

“Jedan od šest Bajdenovih prioriteta je ZAPADNI BALKAN”

D V

Razgovarali Bajden i Putin: “Normalizacija veza u interesima obe države”

D V

Entoni Blinken novi državni sekretar SAD

D V

Ostavite komentar