13. Januara 2022.

Borelj razgovarao sa Vučićem a potom i sa Kurtijem

Big Portal

Borelj je na Tviteru napisao i da je razgovarao s kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u vezi sa “prikupljanjem glasova” na KiM za predstojeći referendum o ustavnim promenama.

Borelj je na Tviteru naglasio da bi ljudima trebalo omogućiti da ostvare pravo da glasaju. “Prikupljanje glasova se u prošlosti odvijalo uz pomoć OEBS-a”, podsetio je Borelj na Tviteru.

Kurti je ranije saopštio da je razgovarao sa Boreljom o referendumu, zakazanom za 16. januar i naveo da mu je preneo stav Prištine da Srbi na KiM sa dvojnim državljanstvom mogu da glasaju na referendumu Srbije putem pošte ili u Kancelariji za vezu u Prištini.

“Referendum na suverenoj teritoriji druge države nije praksa koju prihvata bilo koja demokratska zemlja”, napisao je Kurti sinoć na Tviteru.

Referendum – 16. januar

Građani Srbije glasaće 16. januara na referendumu o Aktu o promeni Ustava Republike Srbije.

Skupštinski Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo odlučio je da pitanje na referendumu bude – “Da li ste za potvrđivanje akta o promeni ustava Republike Srbije?”

Ponuđeni odgovori biće “Da” i “Ne”.

Referendum će biti organizovan prema novom Zakonu o referendumu i narodnoj inicijativi, tako da za njegov uspeh neće biti potrebno da izađe 50 odsto upisanih birača.

(Tanjug)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare